CHP'li İBB'den yeni bir skandal!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un üst geçitlerindeki reklamlar için anlaştığı şirketin 6 ay önce kurulduğu ortaya çıktı. Soru işaretlerine neden olan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kapki, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a yakınlığı ile biliniyor.

CHP'li İBB'den yeni bir skandal!
CHP'li İBB'den yeni bir skandal!
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ihalesi kafaları karıştırdı. İhalenin 6 ay önce kurulan bir şirkete verildiği ortaya çıktı.

CHP'li İBB'den yeni bir skandal!

6 AY ÖNCE KURULMUŞ

İBB'nin yönetimi ve mülkiyeti altında bulunan 100 üst geçitteki reklam alanları Advercity reklam ajansına kiralandı. Advercity Reklam Ajansı Şubat 2020 tarihinde kurulan BVA Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketleri'nin ajans markası. Üç yıllığına Advercity reklam ajansına kiralan üst geçitler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ajans arasında Ağustos ayı itibarıyla sözleşme imzalandı.

CHP'li İBB'den yeni bir skandal!

İHALE SÖZLEŞMESİNDE EN AZ 3 YIL ŞARTI ARANIYOR

Temmuz'un son haftasında yapılan ihalenin ardından sözleşme 5 Ağustos'ta yapıldı ama ihale sözleşmesinde ihale verilecek şirketin dijital baskı, medya hizmetleri, reklam tanıtım ve dijital yayıncılık hizmetleri gibi alanlarda en az 3 yıl faaliyet göstermesi gerektiği şartı aranıyor. 23-27 Şubat 2020 tarihleri arasında kurulan şirketin bu şartları nasıl karşıladığı merak konusu.