Yüksekova'da Tekstil Atölyesi Açıldı
HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 70 kişinin istihdam edileceği tekstil atölyesi törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan açılış programında kısa bir konuşma yapan İşleyen Tekstil Atölyesi kurucusu ve sahibi Soner İşleyen, 24 yıl önce gittiği İstanbul’da kazandığı tecrübe ile kurduğu işini memleketi Yüksekova’ya taşıdığını söyledi.
Açılışa katılan herkese teşekkür eden İşleyen, dünyanın korona virüs ile boğuştuğu bir dönemde memleketinde istihdama katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Salih Eroğuz da, istihdam ağırlıklı bir işletmeyi Yüksekova’ya kazandıran girişimci Soner İşleyen’e teşekkür etti
Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ise ilçede bu ölçekte bir işletmenin açılmasının heyecan verici olduğunu belirterek; kaymakamlık, valilik ve diğer kurumlar olarak gereken desteği verdiklerini söyledi.
Yüksekova’nın konumu itibari ile bölgenin yıldızı olduğunu belirten Doğramacı, “Kendi değerinin farkında olan bir Yüksekova’nın önüne kimse geçemez. Bunun için buradaki bütün iş adamlarını ve dışarıdaki iş adamlarımızın buraya getirilmesi için ciddi bir gayret sarf edilmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte burada şimdi 70 kişi çalışıyor, ama Soner Beyden 500 kişi için söz aldık” dedi.
İlçedeki korona virüs vakalarında ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Kaymakam Doğramacı, gerekli tedbirleri aldıklarını ancak vatandaşın daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından İşleyen Tekstil okunan duaların ardından açıldı. Açılışın ardından Kaymakam Doğramacı ve beraberindeki protokol üyeleri atölyeyi gezerek çalışanlarla bir süre sohbet etti.
