Özrü kabahatinden büyük!

Gül ve Düşün adlı çocuk kitabında kullandığı iğrenç ifadelerden dolayı gündeme bomba gibi düşen Musa Dİnç tepkilerden dolayı kendi hesabından özür diledi. Skandal ifadeler için tepki çekmeyeceğini uman sözde yazar bir de topluma sitem edercesine özür metni paylaştı.

Özrü kabahatinden büyük!
Özrü kabahatinden büyük!
Musa Dinç Gül ve Düşün kitabı sosyal medyada gündem oldu. Çocuk kitabında tecavüz hikayelerinin yer aldığı satırlar büyük tepki çekti.


 Özrü kabahatinden büyük!

Musa Dinç sosyal medya hesabından tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, 'Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu. Yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor' ifadelerini kullandı.



Özrü kabahatinden büyük!


SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), çocuklar için kaleme alınan ve yüz kızartıcı ifadeler içeren 'Gül ve Düşün' isimli kitabın yazarı Musa Dinç hakkında suç duyurusunda bulundu. Eğitim-Bir-Sen, ayrıca kitabın varsa kütüphanelerden toplatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığına, yapılması düşünülen etkinliklerin olması durumunda iptal edilmesi için de Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen tarafından bakanlıklara gönderilen yazıda, sözde çocuk kitabında yetişkinler tarafından dahi hicap duyulmasına neden olacak gayriahlaki ifadelerin, toplum ahlakını zedeleyen ağza alınmayacak müstehcen cümlelerin, ancak pornografik yayınlarda yer alması gereken türden iğrenç betimlemelerin yer aldığına dikkat çekilerek, 'Adı geçen (sözde) çocuk kitabının 'masallar' etiketi altında çocuk yayınları kategorisinde satışa sunulması, çocukların erişimine bu kadar kolay bir şekilde açık olması, çocukların ahlaki, fiziksel, zihinsel ve pedagojik gelişimlerine telafi mümkün olmayan zararlar verecek mahiyette olumsuz sonuçlara yol açacaktır. Bu nedenle bahse konu (sözde) kitap hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş bir onay var ise kaldırılması; okul kütüphanelerinde bulunması halinde kütüphanelerden çıkarılması noktasında Bakanlık taşra teşkilatının uyarılması; yazarın kaleme aldığı diğer kitapları hakkında da inceleme yapılması ve yazarın Bakanlığa bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarının öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerine katılımına izin verilmemesi için gereken yapılmalıdır' denildi.