Evlada Anlamlı Armağan
Ortopedi profesörü İbrahim Akel, kızı Güneş’in dünyaya gelmesinin ardından onun için yazdığı, her birinde adının geçtiği 40 şiirini bir kitapta topladı. Prof. Dr. Akel, “40 Güneş Şiiri” adını taşıyan kitabını kızına 9. yaş gününde armağan etti. Kendisi için yazılmış şiirlerden oluşan kitap sürpriziyle hem şaşkınlık hem de büyük mutluluk yaşayan Güneş, “Bu süper hediye için babama çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çeşitli nedenlerle geciktirdiği kitabını özellikle kızının yaş gününe yetiştirmeyi arzu ettiğini ve bunu da sonunda başardığını belirten Prof. Dr. Akel, “Kızıma doğum günü için sürpriz yapmak istiyordum. Farklı ve anlamlı bir armağan, ömür boyu saklayacağı bir şey olmalıydı. El ele verdik, İpek A. Çelik Rappas derledi, Çağla Turgul tasarladı ve Berre Su Yanlıç’ın fotoğraflarıyla süslendi ve kızımın kitabı ortaya çıktı. Kızım, ilkokul 4. sınıf öğrencisi. Her yıl bir yaş daha büyüyecek ve şiirlerin anlamına daha çok varacak” dedi.
5 Ağustos’ta kutladığı doğum gününde aldığı armağanla büyük şaşkınlık ve bir o kadar da mutluluk yaşayan Güneş Akel (9) de babasını öpücük yağmuruna tuttu ve “Bu süper hediye için babama çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.
