LGS nakil sonuçları açıklandı!

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında binlerce öğrenci yerleştikleri okullardan farklı liseye naklini aldırabilmek için LGS 2. nakil başvurularını gerçekleştirdi ve tercih sonuçları için bekleyişe geçmişti. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yayınlanan takvime göre lise ikinci tercih sonuçlarının bugün erişime açıldı. Peki, 2020 LGS 2. Nakil sonuçları açıklandı mı? İşte MEB ile LGS 2. Tercih nakil sonuçları sorgulama ekranı!

LGS nakil sonuçları açıklandı!
LGS nakil sonuçları açıklandı!
Lise tercihleri ile beraber yerleştikleri okullardan başka liseye naklini aldırmak isteyen vatandaşlar LGS 2. Nakil sonuçları için heyecanlı bekleyişi devam ederken beklenen açıklama geldi. 17-21 Ağustos tarihleri aralığında alınan başvuruların ardından sonuçlar erişime açıldı. Bu kapsamda lise tercihleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, LGS 2. Nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 2. Tercih nakil sonuçları açıklandı mı? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? MEB İLE LİSE 2. TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA!
Liselere Geçiş Sistemi ile beraber MEB tarafından yayımlanan takvime göre LGS 2. Nakil sonuçları için MEB bugünü yani 24 Ağustos'u işaret etmişti. Öğrenciler sonuçlarını https://www.meb.gov.tr internet adresinden sorgulayabilecek.

LGS 3. TERCİH BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?
Liselere Geçiş Sistemi kapsamında okulların açıkladığı boş kontenjanlara göre adaylar dilerlerse yeniden tercihlerini gerçekleştirebiliyor. Bu kapsamda ikinci tercih sonucunda da istediği okula yerleşemeyen bireyler yeniden başvuruda bulunabilecek…

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır.

Öte yandan, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

LGS 3. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?
24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.