PKK çocukları böyle kandırıyor!

PKK'nın çocukların sicillerini bozarak dağa çıkarma oyunu Şırnak'ta emniyetin çalışmalarıyla bozuldu. Polis, örgütün belirli günlerde baskıyla sokaklara çıkarttırdığı gençlerle ilgili bir işlem yapmadan ailelerle temasa geçti. Çocukların terör ağına düşmesi engellenirken, ailelerin verdiği bilgilerle örgütün şehir yapılanması da çökertildi.

PKK çocukları böyle kandırıyor!
PKK çocukları böyle kandırıyor!
2016'dan bu yana ağır kayıplar veren PKK'nın yurt içindeki terörist sayısı 400'lü rakamlara düşerken, örgüt içerisinde çözülmeler hız kazandı. Bununla birlikte, İçişleri Bakanlığı koordinesinde emniyet ve jandarmanın örgüte karşı yürüttüğü silahlı mücadelenin yanı sıra ikna çalışmalarıyla teslim olan örgüt mensubu sayısı da artmaya devam ediyor.

PKK'nın sözde üst yönetimi ve siyasi uzantılarının, örgütün yayın organları ve sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılarla gençleri özellikle örgüt için önemli sayılan günlerde sokağa çıkarmaya çalıştıkları tespit edildi. Örgüt, şehir yapılandırmaları vasıtasıyla sivil itaatsizlik şeklinde adlandırılan sokak eylemlerine katılmalarını sağladığı gençler hakkında gözaltı işlemi uygulanmasını, tutuklanmasını ve hatta dava açılmasını sağlamayı hedefledi. Böylece sicili bozulan gençlerin örgütün kırsal kadroya katılımının da önü açılmış olacaktı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 14-15 Ağustos'ta Şırnak Merkez ile Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyon düğmesine basıldı. PKK'nın sözde sivil şehir yapılanması YPS ve gençlik yapılandırmalarını organize ettikleri anlaşılan 10 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 5'i Cizre'de olmak üzere 7'si tutuklandı,3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şırnak'ta, çocukların ve gençlerin topluma kazandırılmaları için bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında ailelerle birlikte yürütülen çalışmalar da devam ediyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında ise Kovid-19 salgını öncesinde 15 okulda 8 bin 360 öğrenciye 'Gençlik Güvenli Gelecek' isimli bilgilendirme konferansları verildi. Yine vatandaşların terör örgütleri ve faaliyetleri konusunda doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen konferanslar ve bilgilendirme stantları ile sadece bu yıl içerisinde 6 bin 327 vatandaşa ulaşıldı.