Fahrettin Altun'dan ingilizce paylaşım!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Türkiye'de yaşayan farklı dinlere mensup vatandaşların, Müslüman Türk vatandaşları ile yaşama kültürünü gösteren serinin ikinci videosunu ingilizce bir notla paylaştı.

Fahrettin Altun'dan ingilizce paylaşım!
Fahrettin Altun'dan ingilizce paylaşım!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, ilki çok beğenile Türkiye'de yaşayan farklı dinlere mensup vatandaşların, Müslüman Türk vatandaşları ile yaşama kültürünü gösteren video serisinin ikinci bölümünü yayınladı. 

Altun paylaşımında 'Bin yıldır birbirinden farklı inanç, etnik köken, kültür ve dilin barış içerisinde yaşadığı Anadolu toprakları tüm dünyaya kardeşlik nedir onu gösterdi. Geçmişimiz bir, geleceğimiz bir, hüznümüz bir, sevincimiz bir... Kardeşliğimiz nice bin yıllar daim olsun... Amin...' ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım;



İlk video Yunanca paylaşılmıştı

İletişim Başkanlığı, İstanbul'da bir arada yaşayan Rum, Ermeni, Musevi ve Süryani topluluklarına mensup bireylerin çok dinli ve çok kültürlü yaşamlarını ait oldukları mekanlarda çekilen bir video serisiyle belgeledi.

İlk videoda, İstanbul'da yaşayan, ülkenin tarihi etnik unsurlarından Musevi, Rum, Ermeni ve Süryani Cemaatlerine mensup vatandaşlarla İslam dinine mensup Türk vatandaşlarının birlikte yaşama kültürü ve kişisel deneyimlerine ilişkin röportajlar yer almıştı.