Instagram'a beklenen özellik geldi!

Instagram'da yenilikler devam ediyor. Bir süre önce yayınlanan raporlarda, Instagram'ın yeni özellikleri test ettiği ve kademeli olarak kullanıcılarla paylaşacağı belirtilmişti. Söz konusu özelliklerden biri sonunda yayınlandı. Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre Instagram QR kod özelliği hayata geçti. Peki Instagram QR kod özelliği nasıl kullanılıyor? Bu özellikle ne yapılıyor? İşte konu hakkındaki detaylar...

Instagram'a beklenen özellik geldi!
Instagram, QR kod üzerinden Instagram hesaplarına ulaşma özelliğini hayata geçirdiğini açıkladı. İnsanların ilgi alanları ve arkadaşları etkileşime geçmelerini ve yeni insanlar keşfetmelerini kolaylaştırmayı amaçlayan Instagram, QR kodu özelliği ile insanların özellikle işletmelere daha kolay bir şekilde erişmelerini sağlamayı hedefliyor.

Dünya genelinde daha fazla işletme tekrar kapılarını açarken, Instagram QR kodu özelliği ile işletmelere Instagram kullananların yanı sıra kullanmayan insanlara da ulaşma imkanı sağlıyor. İnsanlar işletme hesabına ait QR kodunu okutarak işletmenin Instagram hesabına ulaşabilecek ve bilgi alabilecek.

Tüm Instagram kullanıcıları profil menüsünden kendi QR kodlarına erişebilecek; Instagram Stories kamerası, Instagram QR kod kamerası veya QR kod tarayabilen herhangi bir kamera ile diğer hesapların QR kodlarını tarayabilecek ve hesabı görüntüleyebilecek.