Sağlık Bakanlığından koronavirüse karşı yeni strateji! O tarih milat olacak...

Olası ikinci dalgaya karşı harekete geçen Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle mücadelede yeni bir strateji belirliyor. Uzmanlar tarafından getirilen 3 öneri ile birlikte okullarda yüz yüze eğitime geçileceği tarih olan 21 Eylül'ün milat olacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığından koronavirüse karşı yeni strateji! O tarih milat olacak...
Sağlık Bakanlığından koronavirüse karşı yeni strateji! O tarih milat olacak...
Yaz aylarıyla birlikte yeniden artışa geçen yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Sağlık Bakanlığı harekete geçiyor.

Vaka sayılarının önüne geçmek için başlatılan çalışmalarda, okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül milat olarak belirtiliyor.

Söz konusu tarihe kadar sıkı strateji uygulanayacağı belirtilirken 3 öneri öne çıkıyor.

Günde 150 bin test

Sağlık Bakanlığı günlük test sayısında 67 bine ulaşırken, bu rakamın günde 150 bine yükseltilmesi ilk hedefler arasında yer alıyor.

Pozitif vakalar izole edilecek

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yapılan araştırmalar sonucu taksicilerin, otobüs ve tramvay sürücülerinin, restoran çalışanlarının ve temizlikçilerin en yüksek riskli gruplar olduğu belirlenirken, Türkiye'de de bu çemberde yer alan kişilerden başlayarak kapsamlı bir tarama yapılacak ve pozitif vakalar toplumdan izole edilecek.

İzolasyonu delenlere yaptırım

Üçüncü öneri ise, karantinayı delenlere yönelik. Sağlık Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlenen koşulları taşımayanlara evde izolasyon uygulanırken, başkalarının hayatını hiçe sayarak bu süreci ihlal edenler için para cezası uygulanmasının yanı sıra, ihlal yapanların öğrenci yurtlarına alınması da uzmanlar tarafından belirtilen üç öneri arasında yer alıyor.