Kim Jong'tan ilginç talimat!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkedeki bütün evcil köpeklerin toplatılması talimatı verdiği iddia edildi.

Kim Jong'tan ilginç talimat!
Kim Jong'tan ilginç talimat!
İlginç ve acımasız kişiliği ile tanınan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'nun ülkesi için garip bir talimat verdiği iddia edildi.

 Kim Jong-un'un bir düşüncesi nedeniyle ülkedeki bütün evcil köpeklerin toplatılması talimatı verdiği ileri sürüldü.

KAPİTALİZM SEMBOLÜ OLARAK GÖRÜYOR

Daily Mail'in haberine göre, Güney Kore'nin Chosun Ilbo gazetesine açıklamada bulunan bir kaynak, Kim'in, evcil köpekleri burjuva ideolojisinin ve kapitalist yozlaşmanın sembolü olarak gördüğü, bu nedenle böyle bir talimat verdiği iddia edildi.

EL KOYUYORLAR!

İsmini vermek istemeyen kaynak, yetkililerin köpek beslenen evleri tespit ettiğini, sahiplerini hayvanlarını vermeye zorladığını ya da hayvanlara zorla el koyduğunu öne sürdü.

ET RESTORANTLARINA GÖNDERİYORLAR

Haber kaynağı, kritik bir iddiada daha bulundu.

Kaynak, bazı köpeklerin, devletin işlettiği hayvanat bahçelerine gönderildiğini ya da köpek eti restoranlarına satıldığını söyledi. Kuzey Koreli evcil köpek sahiplerinin de hayvanların ülkedeki gıda sıkıntısının önüne geçmek için kullanılabileceğinden endişe ettiği ifade edildi. Birleşmiş Milletlerin (BM) bir süre önce yayımladığı bir rapor, Kuzey Kore'nin 25,5 milyon nüfusunun yüzde 60'ının, Pyonyang yönetiminin nükleer programı sebebiyle uygulanan uluslararası yaptırımlar ile kötüleşen 'yaygın gıda kıtlığı' ile karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştu.