Dünyayı şoke eden haber!

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronairüs Çin'den yayıldı ancak en çok Avrupa ülkelerini vurdu. Dünya genelinde şu ana kadar 20 milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüs nedeniyle 700 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Gelen son dakika haberi ise dünyayı şoke etti. Çin'in Guangdong eyaletinde bulunan Shenzhen kenti yetkilileri, Brezilya'dan ithal edilen tavuk kanatlarında yapılan koronavirüs (COVID-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Dünyayı şoke eden haber!
Dünyayı şoke eden haber!
Çin'in Guangdong eyaletinde bulunan Shenzhen kenti yetkilileri, Brezilya'dan ithal edilen tavuk kanatlarında yapılan koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Yetkililer, Haziran ayında itibaren ithal edilen et ve deniz ürünlerinde koronavirüs kontrolleri yaptıklarını belirtti.

Shenzhen'in sağlık yetkilileri, Brezilya'dan gelen dondurulmuş tavuk kanatlarında koronavirüs olduğunu açıkladı.

Söz konusu olayın ardından ürünlerin depolandığı bölgede çalışanlara yapılan koronavirüs testinin tamamının negatif çıktığı, tavuk ürünlerinin bulunduğu yerdeki diğer gıdalarda yapılan testlerin de negatif sonuç verdiği aktarıldı.

BREZİLYA'DA VAKA SAYISI GİDEREK YÜKSELİYOR!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ikinci ülke Brezilya'da, virüs nedeniyle son 24 saatte 1175 kişi hayatını kaybetti.

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 1175 kişinin yaşamını yitirmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölü sayısı 104 bin 201'e, vaka sayısı da 55 bin 155 artarak 3 milyon 164 bin 785'e yükseldi.

Yaklaşık 46 milyon nüfuslu, ülkenin ticaret merkezi Sao Paulo eyaleti, 639 bin 562 vaka ve 25 bin 571 virüs kaynaklı ölümle ülkenin salgından en çok etkilenen bölgesi olarak öne çıkıyor.

Virüsten iyileşenlerin sayısı ise 2 milyon 309 bin 477 olarak kayda geçti.

Nüfusu 211 milyonu aşan Brezilya, Latin Amerika'da 'salgının merkez üssü' olarak nitelendiriliyor.