CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'un tarihi simgelerinden Galata Kulesi'nde restorasyon çalışmalarını başlattı. CHP'li isimler o çalışmayla ilgili sosyal medyada provokasyon yapmaya kalktı.

CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!
CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!
Yapılan hizmetlere takoz olmaya alışmış CHP zihniyeti yine iş başında. CHP'li Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'un tarihi simgelerinden Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon hakkında kara propagandaya soyundu.  CHP'li isimlerin ise sosyal medyada 'Galata Kulesi yıkılıyor' şeklinde algı oluşturarak, çalışmalara engel olmak istediği ortaya çıktı.

CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!Galata Kulesi'nde izinsiz yapılan bölümlerin kaldırıldığı bildirildi. Galata Kulesi'nde izinsiz yapılan niteliksiz duvar örgüsü ve çimento harçlı bölümlerin alındığı öğrenildi.

CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!

İZİNSİZ BÖLÜMLER KALDIRILIYOR


Galata Kulesi'nde büyük oranda bir restorasyon faaliyeti yapılmadığı; daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler ile bu kullanımların gerektirdiği ofis, mutfak gibi yapının orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümler kaldırıldığı bildirildi.

SEYİR MEKANI VE MÜZE OLACAK


Galata Kulesi'nin bir bölümünün seyir mekanı bir bölümünün ise müze olarak düzenlenmesi çalışmaları yürütülmekte olduğu kaydedildi.

SOSYAL MEDYADA PROVOKASYON

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP'li İBB yetkilileri ve Tuncay Özkan gibi isimler sosyal medya hesaplarından Galata Kulesi'nde devam eden çalışmalarla ilgili provokasyona başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmaları engellemek isteyen CHP'liler, restorasyon çalışmalarına engel olmak amacıyla elektriği kesmelerinin ardından şimdi de çalışmalarda yıkılan bölümleri sosyal medyada 'Galata Kulesi yıkılıyor' algısıyla duyurarak kamuoyu oluşturmaya çalıştı.

CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!

CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!

CHP'den Galata Kulesi provokasyonu!

İBB ENGEL OLMAYA KALKMIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatının ardından Galata Kulesi'nin çevresine giden ekipler, meydanın ve kulenin elektriğini kesmişti. Bakanlık çalışanları ise çalışmaların yavaşlamaması için anında çözüm üretti ve restorasyon çalışmalarını kaldığı yerden devam ettirmişti.