Yıllar sonra ortaya çıktılar!

Dünyada sadece 300 tane kalan bir canlı türü yıllar sonra ilk kez ortaya çıktı.

Yıllar sonra ortaya çıktılar!
Yıllar sonra ortaya çıktılar!
Yeryüzünün en nadir canlılarından biri yıllar sonra yavrularıyla birlikte görüntülendi.

Dünyada yalnızca 300 kadar kaldığı tahmin edilen hayvanın fotoğrafları, tuzak kameralar tarafından kaydedildi.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'dan paylaşılan fotoğraflar, dünyada büyük ses getirdi. Yeryüzündeki en nadir canlılardan biri, yıllar sonra ortaya çıktı.

Araştırmacılar, ender rastlanan Cross River gorillerini yavrularıyla birlikte yıllar sonra fotoğraflamayı başardı.

Tarihi fotoğrafları, Nijerya'nın güneydoğusundaki Mbe Dağları'nda kurulan tuzak kameralar 2020 yılının başlarında kaydetti. Doğal Yaşamı Koruma Derneği (WCS), bulunan sürünün dünyada yalnızca 300 kadar kaldığı tahmin edilen ve neslinin tükenmesinden korkulan hayvanların geleceği için umut olduğunu belirtiyor.

İnsanlara yaklaşmamasıyla bilinen Cross River gorilleri, Nijerya ve Kamerun sınırında yer alan ıssız dağlarda yaşıyor. Yeryüzündeki en nadir goril türü, hayli küçük kafa yapısına sahip.

Ayrıca açık renkli tüyler ve uzun kollarla diğer goril türlerinden ayrılıyor. ABD New York merkezli WCS, Cross River gorillerinin son fotoğraflarını, sekiz yıl önce yayımlamıştı. İki dakikalık videoda görülen sekiz goril, 2012'de Kamerun’daki Kagwene bölgesinde kayıt altına alınmıştı. Kamerun hükümeti, Cross River gorillerini korumak için Nijerya sınırında Takamanda Ulusal Parkı'nı inşa etmişti.