8 Milyon kimin cebine gitti?

İmamoğlu'nun 8 milyon liralık tablosunun sahte olduğu iddiaları gündemi karıştırdı. Sosyal medyada bir çok kullanıcı İmamoğlu'na 'Tablo sahteyse 8 milyon lira kimin cebine gitti? diye' sordu

8 Milyon kimin cebine gitti?
8 Milyon kimin cebine gitti?
Arka arkaya para israf haberleriyle gündeme gelen İmamoğlu İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından çizilen Fatih Sultan Mehmet'in üç ünlü portresinden birini satın almıştı.

İmamoğlu'nun sık sık israf konusunu gündeme getirip 8 milyon liraya tablo alması ise çokça eleştirilmişti.

Söz konusu tablonun ise gerçek olup olmadığı ayrıca bir tartışma konusu olmuştu.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici katıldığı bir programda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, müzayede evi payı ile birlikte 935 bin 250 sterline satın aldığı Fatih Sultan Mehmed portresinin sahte olduğunu söylemişti.

Eleştirilere karşı İBB'nin 'Belli'nin atölyesinde resmedildiği zannedilen' cevabı için 'Bu ne ya böyle bir ciddiyetsizlik olurmuymuş' ifadelerini kullanmıştı.

'Ekrem İmamoğlu'nun aldığı Fatih tablosu sahtedir. Gerçekmiş gibi reklamını yapmaları çok ayıp.' diyen Kesici, 'Tabloyu ister al, ister alma, ama bunu 'Bellini' diye satma. Bellini olsa 6 buçuk milyon lira değil, 6 buçuk milyar lira ederdi.' diye konuşmuştu.

Sosyal medyada bir çok kullanıcı İmamoğlu'na 'Tablo sahteyse 8 milyon lira kimin cebine gitti? diye' sordu