Bill Gates'ten koronavirüs açıklaması!

Bill Gates Amerika'daki koronavirüs ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Katıldığı televizyon programında dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı açıklamasında koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için yapılması gerekenleri açıkladı.

Bill Gates'ten koronavirüs açıklaması!
Bill Gates'ten koronavirüs açıklaması!
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs testlerinin çoğunun 'israftan başka bir şey olmadığını' savundu.

Katıldığı prgramda yaptığı açıklamaya göre Gates, virüs taşıyan kişilerin hastalığı başkalarına bulaştırmaması için sonuçların daha erken çıkması gerektiğini söyledi, 'Sonuçları üç günle bir hafta arasında bir sürede çıkan testler için para ödemek delilik' dedi

ABD Sağlık Bakan Yardımcılarından Oramiral Brett Giroir da test sonuçlarının geç çıktığını kabul ederek 'Sonuçları 24 saat içinde alabilmeliyiz. Ama henüz o noktada değiliz' diye konuştu.

'ORTALAMA SONUÇ ALMA SÜRESİ 4,27 GÜN'


Giroir, ABD'deki koronavirüs testlerinin ticari laboratuvarlarda yapıldığını ve ortalama sonuç alma süresinin 4,27 gün olduğunu belirtti.

Gates, 'HIV, sıtma ve çocuk felcinin ortadan kaldırılmasına odaklanmış bir organizasyonu aldık ve neredeyse tamamen bu virüsün üzerinde çalışacak şekilde değiştirdik' dedi.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Gates özellikle ABD'nin COVID-19 salgını karşısındaki tavrını sert şekilde eleştirdi. Gates, ABD'den beklenen liderliği bu konuda ortaya koyamadığını ve yeterli koordinasyon kuramadığını iddia etti.