Selanik'te Ayasofya protestosu!

86 yıllık esaretten kurtulan Ayasofya'nın, bugün kılınan Cuma namazıyla ibadete açılması Selanik'te protesto ediliyor. Öfkeli Selanikliler, yerel Ayasofya kilisesine giderek kendilerince dua okuyor.

Selanik'te Ayasofya protestosu!
Selanik'te Ayasofya protestosu!
Bugün kılınan cuma namazı sonrası Ayasofya 86 yıllık esaretinden kurtularak ibadete açıldı. Türkiye'de sevinçle karşılanan gelişme Yunanistan'ı adeta yasa boğdu. Yunanistan'ın Selanik kentindeki Hristiyanlar, İstanbul'un fethinin mührü Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini protesto ediyor.

Fatih Sultan Mehmet'in emaneti ve vakfiyesi olan Ayasofya, yüzyıllarca cami olarak kullanıldıktan sonra müzeye çevrilerek ibadete kapatılmıştı. Danıştay'ın kararı ile yeniden aslına döndürülen tarihi yapı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından bugün kılınan Cuma namazı ile birlikte yeniden cami vasfını kazandı.

İslam dünyasında coşkuya sebep olan tarihi karar, bir kısım Hristiyanları kızdırdı.

Bu kapsamda Selanik'teki Ayasofya kilisesine gelen öfkeli Selanik halkı kendi dini inançlarına göre uygulamalarda bulunuyor.


Selanik'te Ayasofya protestosu!

Sputnik'in aktardığına göre, Yunanistan'ın başkenti Atina'da da Ayasofya protestoları başladı. Yunan göstericiler eski parlamento binasının bulunduğu Stadiou Sokağında bir araya geldi.

Yunanlı politikacı, yazar ve ilahiyatçılar da Ayasofya'nın camiye çevrilmesine olan tepki gösteriyor.

BAŞBAKAN MİÇOTAKİS KÜSTAH SÖZLERLE ULUSA SESLENDİ!


Yunan Başbakan 'Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesidir' dedi. Türkiye'nin Ayasofya'yı yeniden cami yapmasına uluslararası tepki verilmesi gerektiğini vurgulayan Miçotakis, Avrupa'ya seslendi.