Başkan Erdoğan Ayasofya'da!

Neredeyse 1 asır sonra cemaatina bir Cuma namazı ile kavuşan Ayasofya Camii ve kalbi Ayasofya'da olan milyonlarca müslümanın coşkusu bugün tavan yaptı. Namaza katılmak üzere yola çıkan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu Ayasofya Camii bölgesine geldi

Başkan Erdoğan Ayasofya'da!
Başkan Erdoğan Ayasofya'da!
Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra ibadete açılarak cemaatine kavuşacağı günde ilk Cuma namazına katılmak üzere camiiye doğru yola çıkan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'inin olduğu noktaya geldi. Alanı dolduran vatandaşların sabah saatlerinden bu yana yaşadığı coşku Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geliş haberiyle daha da arttı.

MASKESİNİ TAKIP CAMİ İÇİNE GEÇTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan daha önce heyecanını ve mutluluğunu dile getirdiği Ayasofya için bugün erken vakitte yola koyuldu. Cuma namazından çok önce yola çıkan Erdoğan alana geldiğinde maskesini takarak cami içine geçti. Kurra Hafızlar tarafından okunan tilavete iştirak eden Erdoğan cami içerisinde de koronavirüs önlemleri ihmal etmedi ve maskesini çıkarmadı.

Başkan Erdoğan Ayasofya'da!

YAKLAŞIK 1 SAAT ÖNCE GELDİ KUR'AN TİLAVETİ DİNLEDİ

Başkan Erdoğan namaz vaktinden yaklaşık 1 saat önce Ayasofya Camii'ne gelerek Ayasofya'da görevli hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilavetini dinledi.

Bilindiği gibi Başkan Recep Tayyip Erdoğan 1934 tarihli kararı Danıştay'ın iptal etmesinin ardından imzaladığı kararname ile Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasına karar vermişti.