İmamoğlu Yunan manşetlerinden inmedi!

Ayasofya Camii’nde 24 Temmuz’da kılınacak olan Cuma namazına katılmayacağını duyuran CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu kararı Yunanistan’da sevinçle karşılandı. İmamoğlu, Yunan medyasında manşetlere taşındı.

İmamoğlu Yunan manşetlerinden inmedi!
İmamoğlu Yunan manşetlerinden inmedi!
Ayasofya'nın statü değişikliği kararı gündemdeyken CHP'li Ekrem İmamoğlu, Yunanistan'da bir konferansta video aracılığıyla katılıp, Ayasofya'nın cami olmaması gerektiğini belirtmişti. 

Yunanlı bir gazetecinin Ayasofya sorusuna, 'Ayasofya'nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye'nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor'' demişti.

Ayasofya'da karardan sonraki ilk namaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya Camii kararnamesini imzalamış, 24 Temmuz 2020 tarihinde ise Ayasofya Camii'nde ilk Cuma namazının kılınmasıyla Ayasofya Camii olarak açılacağı duyurulmuştu.

Ancak CHP'li Ekrem İmamoğlu, Ayasofya Camii'nde kılınacak Cuma namazına katılmak yerine 24 Temmuz'da Ankara'daki Lozan etkinliğine katılacağını açıkladı. Bu açıklaması ise en çok Yunan medyasında yankı buldu.

Yunanistan'daki birçok medya kuruluşu Ayasofya Camii ile alakalı her ayrıntıyı haberleştirmeyi sürdürüyor.