Adnan Oktar'dan 'tecavüz' savunması

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, 77'si tutuklu 238 sanığın yargılandığı davada örgüt elebaşı Oktar, hakkındaki 'tecavüz' suçlarına yönelik savunma yaptı.

Adnan Oktar'dan 'tecavüz' savunması
Adnan Oktar'dan 'tecavüz' savunması
Adnan Okat, yargılandığı organize suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame çerçevesinde savunma yaptı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan 82. duruşmaya, Adnan Oktar ve çok sayıda tutuklu ile tutuksuz sanık katıldı.

Davadan yargılanan bazı sanıkların da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma', 'nitelikli cinsel istismar' ve 'örgüt üyeliği' gibi suçlardan hazırlanan ve bu dava dosyasıyla birleştirilen iddianameye ilişkin savunma ve talepler alındı.

Haklarındaki iddiaların yalan olduğunu ileri süren Oktar, 'Sevgisiz, merhametsiz, kıskanç insanların hasetinden kaynaklanan iddiaları bunlar. Suç yok, korkutulmuş ve dehşete düşürülmüş genç kızların çığlıkları bir iddia yapılmış.' iddialarında bulundu.

Oktar, hakkındaki 'cinsel saldırı' suçlamasını da kabul etmediğini söyleyen Oktar, 'Lafla sözle bir insana bir şey yapmak mümkün değil. Bir genç kız gelir bana kızar, 'bu adam bana tecavüz etti' der, o zaman ne yapayım ben yani? Nerede delil?' iddiasında bulundu.