Koronavirüste büyük gelişme!

Oxford'da bilim insanlarının geliştirdiği deney aşamasındaki koronavirüs aşısının ilk test sonuçları, aşının güvenli olduğunu gösterdi.

Koronavirüste büyük gelişme!
Koronavirüste büyük gelişme!
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyayı etkisi altına alan ve yüz binlerce ölüme sebep olan koronavirüs ile ilgili sevindiren bir gelişme yaşandı. 

Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, geliştirdikleri koronavirüs aşısının erken testlerinde aşının denendiği yüzlerce insanda bağışıklık tepkisinin ortaya çıktığını duyurdu.

'ÇİFT BAĞIŞIKLIK SAĞLIYOR'

Bilim insanları ilk olarak Nisan ayında yarısının aşı olduğu bin kişi üzerinde aşıyı denemeye başladı. Bu tarz erken testler, genellikle güvenliği ölçme üzerine tasarlanırken, bu çalışmada uzmanlar ayrıca ne tür bir bağışıklık tepkisinin geliştiğini de gözlemlediler.Lancet dergisinde yayımlanan araştırmamada bilim insanları, 18-55 yaş arasındaki kişilerde geliştirdikleri koronavirüs aşısının çift bağışıklık yanıtı ürettiğini açıkladı.

AFP'ye konuşan Oxford Üniversitesi Enstitüsü Direktörü Dr. Adrian Hill, 'Neredeyse herkeste iyi bir bağışıklık tepkisi gözlemledik. Bu aşının tam olarak yaptığı şey, bağışıklık sisteminin iki kolunu da tetiklemek' ifadelerini kullandı.