1 Haftada 10 Kilo Verdiriyor...

1 Haftada 10 Kilo nasıl verilir? 1 Haftada 10 Kilo Verdiren diyet listesi nedir? 1 Haftada 10 Kilo vermek mümkün mü? 1 Haftada 10 Kilo Verdiren diyet listeleri hangileridir? İşte yanıtı...

1 Haftada 10 Kilo Verdiriyor...
Güne olabildiğince erken başlayan günün ilk öğünü olan kahvaltıyı olabildiğince erken yapan kişiler, ara öğünlerini ihmal etmeden düzenli bir şekilde yapabilen ve gün içerisinde tükettiği gıdaları sağlıklı bir şekilde tercih eden kişiler hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilmektedir. Gün içerisinde yapılan ara öğünler sayesinde kişiler gün içerisinde daha küçük porsiyonlarla doyacak ve sık sık tüketerek metabolizma hızlarını arttıracaklardır. Bu yüzden gün içerisinde mutlaka 3 ana en az 2 ara öğün yapılmalıdır.Yüksek oranda un, şeker ve tuzdan üretilmiş olan gıdalar tüketildikten sonra vücutta depolanır ve bu gıdaların tüketimi insülin direncini tetikleyerek yeme isteğinin oluşmasına daha fazla sebep olur. Bu yüzden gün içerisinde yenilen gıdaların yüksek protein içeriğine sahip olmasına dikkat edilirken yağ ve karbonhidrat içeriğinin ise düşük olmasına dikkat edilmelidir. Gün içerisinde alınan sıvı miktarı ve gün içerisinde yapılan fiziksel aktivite düzeyi de hızlı kilo vermenin yolları arasındadır. Hızlı bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler uzmanlardan profesyonel bir yardım almalı ve kendisine uygun hazırlanan program sayesinde ideal kilosuna kavuşmalıdır. Boy, kilo, yaş, metabolik rahatsızlıklar, verilmek istenen kilo miktarı dikkate alınarak oluşturulan listeler sayesinde hedefe ulaşmak daha kolay olacaktır.
Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?
Herkes vücudunun fit ve sağlıklı görünmesini ister. Bunun için spor salonlarına yazılırız. Ancak çoğu kişi gerekli sabrı gösteremez. 3 aylık peşin para ödediğimiz spor salonuna 2 haftadan sonra gitmeyiz. Bu sebeple uzmanlar hızlı kilo verdiren diyetler yöntemler geliştirmişlerdir. Hatta 1 haftada 10 kilo verdiren diyet bile geliştirmişlerdir.

Hızlı kilo vermenin çeşitli yöntemleri vardır. Aralıklı açlık yöntemi vücudu düzenli kısa süreli aç bırakarak kısa bir sürede yemek yemeyi içeren bir yöntemdir. 24 haftaya kadar uygulandığı takdirde aşırı kilolu bireylerin çok ciddi kilo kaybetmelerini sağlamaktadır. Diğer yöntemlerden biri ise 5:2 yöntemidir. 7 gün içinde 2 gün aç kalıp 5 gün normal beslenme yöntemidir. Bu yöntemde aç günlerde sadece 500-600 kalori alınır.

1 haftada 10 kilo verdiren diyet olan bir diğer 16:8 diyetidir. Bu diyette gün içinde aldığımız besinleri 8 saatlik bir zaman diliminde alıp vücudu 16 saat aç bırakmak hedeflenir. Alternatif her gün açlık diyetinde ise her gün aç kalmak hedeflenir. Vücudun günlük enerji ihtiyacının %25 i olan 500 kalori gün içinde vücuda alınır. Bu diyetlerin tümünde dengeli ve sağlıklı beslenmek şarttır.

1 haftada 10 kilo verdiren diyet vücudu kısa süreli açlıklara maruz bırakıp kilo vermeyi hedefler. Bu yöntemlerden bazıları aralıklı açlık yöntemi, 5:2 yöntemi, 16:8 yöntemi ve alternatif her gün açlık yöntemidir.

1 Haftada 10 Kilo Verdiren Diyet Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Vücudunun fit ve sağlıklı görünmesi her insanın hayalidir. İnsanlar bunun için spor yapar, diyet programı uygularlar, yediklerine ve içtiklerine dikkat ederler. İnsanlardan bazıları 1 haftada 10 kilo verdiren diyetler uygularlar. Bu diyetler insanları kısa süreli açlıklarda maruz bırakıp kilo verdirmeyi amaçlarlar. Bazı günlerde vücudun günlük enerji ihtiyacının sadece %25 i olan 500 kalori ile günlük yaşamınıza devam etmeniz gerekebilir.

1 haftada 10 kilo verdiren diyetleri uygularken düzenli olarak 1 saat yürüyüş yapmaya dikkat etmeliyiz. Yürüyüş kalp ritmini düzenler ve metabolizmamızın çalışmasını hızlandırır bu sebeple kilo verdirmede başrolü oynar. Uyanınca içine 3 damla limon sıkılmış bir bardak su içmeliyiz. Limonlu su mide asitliği düzenler, metabolizmayı hızlandırır ve vücudumuz açken yağ yakımı oldukça fazladır.

Açken metabolizmamızı hızlandırmamız önemlidir. Diyet sırasında taze sebze ve meyve tüketmeye dikkat etmeliyiz. Taze sebze ve meyvenin kalorisi oldukça düşüktür. Un, şeker ve tuzdan uzak durmalıyız. 3 beyaz olarak isimlendirilen bu besinler aşırı derecede karbonhidrat alımına ve bunun sonucu olarak fazladan kalori almamıza sebep olur.

1 haftada 10 kilo verdiren diyet yaparken günlük yürüyüş ve antrenmanımızı yapmalıyız, sabahları kalkınca içine 3 damla limon sıkılmış bir bardak su içmeliyiz, diyet sırasında taze sebze ve meyve tüketmeliyiz, kilo vermemizi kolaylaştırmak için un, şeker ve tuzdan uzak durmalıyız.

1 Haftada 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi

1. Gün Diyet Listesi
Sabah

1 ince dilim tam tahıllı ekmek
2 yemek kaşığı lor
1 fincan şekersiz yeşil çay

Öğle

2 adet haşlanmış yumurta ile yapılmış yumurta salatası
Mevsim yeşillikleri

Akşam

30 gram kadar ızgara tavuk
Mevsim yeşillikleri –yağsız-

2. Gün Diyet Listesi
Sabah
1 adet kepekli galeta,
1 dilim yarım yağlı beyaz peynir
Mevsim yeşillikleri

Öğle

Haşlanmış sebze
4 yemek kaşığı light yoğurt
Akşam

½ porsiyon ızgara balık
Elma sirkeli yağsız salata

3. Gün Diyet Listesi
Sabah

1 ince dilim tam tahıllı ekmek
1 adet haşlanmış yumurta
1 fincan şekersiz yeşil çay

Öğle

1 orta boy kepçe çorba
Mevsim yeşillikleri
4 yemek kaşığı light yoğurt

Akşam

1 el ayası büyüklüğünde ızgara Dana biftek
Mevsim yağsız salata
Elma sirkeli salata
4. Gün Diyet Listesi

Sabah

1 ince dilim tam tahıllı ekmek
Söğüş sebze
1 dilim light keçi peyniri

Öğle

4 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği
Bol salata
4 yk light yoğurt

Akşam

30 gram kadar haşlama hindi
Elma sirkeli yağsız salata

5. Gün Diyet Listesi

Sabah

1 ince dilim tam tahıllı ekmek
2 yemek kaşığı lor
1 fincan şekersiz beyaz çay

Öğle

3 yemek kaşığı yağsız Menemen
1 su bardağı sade mineralli maden suyu

Akşam

Haşlama sebze
4 yemek kaşığı light yoğurt + 1 tatlı kaşığı nane

6. Gün Diyet Listesi
Sabah

1 ince dilim tam tahıllı ekmek
1 dilim yağsız beyaz peynir
1 fincan şekersiz biberiye çay

Öğle

1 el ayası büyüklüğünde ızgara köfte
Bol yağsız salata
Cacık

Akşam

1 orta boy kepçe çorba
Yağsız mevsim salata
4 yemek kaşığı light yoğurt

7. Gün Diyet Listesi
Sabah

1 dilim sade wasa
2 yemek kaşığı lor
1 fincan şekersiz yeşil çay

Öğle

2 ince dilim yarım yağlı beyaz peynir
1 adet kepekli grissini
Bol yeşillikli salata
1 su bardağı light ayran

Akşam

1 porsiyon ızgara Hindi eti
Elma sirkeli yağsız mevsim salata
Diyet listesi uygulanırken öğün düzenine, günlük alınan sıvı miktarına ve günlük yapılan fiziksel aktivite düzeyine dikkat edilmelidir.