Tarihi gün geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün temeli atılacak olan yerli otomobil fabrikasında hazırlıklar tamamlandı.

Tarihi gün geldi!
Tarihi gün geldi!
Türkiye'nin 60 yıllık hayali yerli otomobil fabrikasının temelleri, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gemlik'te atılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Gemlik'teki 22 milyar liralık fabrikanın temelini atmak üzere bugün Bursa'ya geliyor. Sınırlı katılımla gerçekleştirilecek 'Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Gemlik İnşaat Başlangıç Töreni' saat 17.30'da başlayacak.

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere çok sayıda bakanın katılması bekleniyor. Türkiye'nin heyecanla beklediği tören öncesinde dün drone'la fotoğraflanan arazide, hazırlıkların tamamlandığı görüldü.

SERİ ÜRETİM 2022'DE OLACAK

Fabrika inşaatının 18 ayda tamamlanması hedefleniyor. Seri üretime 2022 yılında geçmesi beklenen otomobilin, başlangıçta C Segmentinde elektrikli bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda model sayısını 5'e çıkarması planlandı.

Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı. Fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye'ye ait olacak projenin, 15 yıl içinde Türk ekonomisine 50 milyar Euro, cari açığa 7 milyar Euro katkı sağlaması ve doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam oluşturması öngörülüyor.