Şehitten kesti yandaşa akıttı!

15 Temmuz Derneği ile 2016 yılında imzalanan protokolü 25 Şubat 2020’de “kaynak olmadığı” gerekçesi ile tek taraflı iptal eden CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, sözkonusu yandaşları olunca tasarruf dinlemediği ortaya çıktı.

Şehitten kesti yandaşa akıttı!
Şehitten kesti yandaşa akıttı!
Tasarruf tabirini dilinden düşürmeyen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun devasa israfı İBB tarafından hazırlanan denetim raporunda ortaya çıkarıldı.

Raporda, kaymak tabakaya alınan lüks telefonlar, özel kalem memurlarının araçlarına monte ettirilen mini barlar, üstü açık ve deri döşeme araçlar ve yandaşların doyurulduğu astronomik faturalı ziyafetler tek tek zapt altına alındı.

‘Eşitlik' kavramı üzerinden siyaset yapan İmamoğlu'nun, özel misafirlerine lüks ikramlarda bulunduğu, korumalara ise daha düşük ve ucuz yemek servis ettirdiği de raporda yer buldu.

İsrafa son verecektin?

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun israf savurganlığı raporlara sığmıyor. İş yapmaktan ziyade demagoji ile günlerini geçiren ve sözde tasarruf yaptığını iddia eden İmamoğlu'nun yalanını İBB Denetim Raporu ifşa ediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ndeki (İSKİ) 10 kişilik kaymak takımına toplamda 103 bin 798 liralık akıllı cep telefonu aldığı tespit edilen İmamoğlu'nun bu tutumunun, ‘tasarruf söylemiyle çeliştiği' denetmenler tarafından ifade edildi. Raporda, söz konusu alımların doğrudan temin yoluyla alındığı belirtilirken, ‘önceki dönemlerde ihale usulüyle alımların gerçekleştirildiği' belirtildi.

Danışmanlara kıyak


Raporda özel kalem memurlarının kullandığı araçların da ‘özel' bir şekilde dizayn edildiği ifade edildi. 10 adet özel kalem çalışanının kullandığı araçlar için de doğrudan temin yöntemiyle toplam fiyatı 48 bin 369 lira tutarında 10 adet mini bar alındığı raporda deklare edildi. 15 Temmuz Derneği ile aralarında olan protokolü para olmadığı iddiasıyla iptal eden İmamoğlu, danışmanları için de kesenin ağzını açmış. 2 adet danışmanı için tanesi 12 bin liradan toplamda 25 bin liralık 2 adet İpad tablet alımı gerçekleştirmiş. Söz konusu alımların tamamı da yine ihale değil doğrudan temin yoluyla gerçekleştirilmiş. Raporda, doğrudan temin yoluyla alımların, ‘bizim dönemimizde ihaleler canlı yayınlanacak' söylemiyle tezat oluşturduğuna dikkat çekilmiş.

Son model lüks araçlar

İBB Başkanlığının ilk günlerinde antrikot şovu yapan İmamoğlu'nun, ayrımcı tutumuna da raporda yer verildi. Sait Halim Paşa Yalısı'nda İmamoğlu tarafından toplamda 180 kişiye verilen 77 bin 189 liralık yemekte iki ayrı menü servis edildi. 110 kişilik misafir listesine kişi başı 430 liralık yemek ikram edilirken, 110 kişilik koruma ekibine 150 liralık yemek servisi yapıldı. Yine İmamoğlu tarafından kiralanan 1. Grup binek araçların, ‘sunroof' üstü açık model olmasının istendiği, koltuklarının ve direksiyon aksanının dahi özel yapım deri kaplı olmasının beyan edildiği vurgulandı.