İmamoğlu şimdi de sanat düşmanı kesildi!

Seçim kampanyasında, "Artık konuşma vakti, sanatçılar da konuşacak.." diyen İmamoğlu, koltukta adeta sanatçı düşmanı kesildi. İmamoğlu'nun konser alanları için istediği kiralar dudak uçuklattı.

İmamoğlu şimdi de sanat düşmanı kesildi!
İmamoğlu şimdi de sanat düşmanı kesildi!
Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren sanat camiası, kurum ve kuruluşlardan destek beklerken, en ağır darbeyi İmamoğlu'ndan yedi. Konser alan kirasının en azından yarı fiyatına düşmesini bekleyen sanatçılar, geçen yıldan daha fazla kira belirlenmesi karşısında şok yaşadı.

Seçim kampanyasında, 'Artık konuşma vakti, sanatçılar da konuşacak..' diyen İmamoğlu, koltukta adeta sanatçı düşmanı kesildi. İBB uhdesindeki Harbiye Açık Hava Konser alanı, koronavirüse rağmen, sanatçılara fahiş fiyatla kiralandı.


İmamoğlu şimdi de sanat düşmanı kesildi!

KONSER İÇİN 95 BİN TL+KDV İSTEDİ

Konser vermek isteyen sanatçılara günlük kira bedeli olarak 95 bin TL. +KDV şartını koşan İmamoğlu, sözleşme için de belediye şirketi KÜLTÜR A.Ş.yi adres gösterdi. İmamoğlu, ayrıca sanatçıların ses sistemleri ihtiyacının da zorunlu olarak Kültür A.Ş.'den karşılanmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı'nın, sanatçılara destek mahiyetindeki 'İstanbul Yeditepe Konserlerini' itibarsızlaştırmak için olumsuz algı operasyonuna giren muhaliflerin, İmamoğlu'nun, sanatçılara vurduğu bu ağır darbe karşısında nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu oldu. 

CUMHURBAŞKANLIĞI BU SÜREÇTE SANATÇILARA HEP DESTEK OLDU


İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 23 Nisan'da “7 Tepeden 7 Kıtaya” konseriyle başlayan, 19-26 Mayıs'ta “Türkiye'nin Kültür Hazineleri Sahnesinde Evde Bayram Konserleri” ile devam eden programa, “İstanbul Yeditepe Konserleri” adlı yeni bir konser serisi eklendi. 9 Haziran'da başlayan ve bir ay boyunca her gün gerçekleştirilecek “İstanbul Yeditepe Konserleri”nde toplamda yaklaşık 60 sanatçı, binlerce müzisyenle sahne alacak. Cumhurbaşkanlığı verdiği konserlerle sanat camiasına büyük destek oluyor.