Van'da göçmen faciası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'daki göçmen faciasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldi. Soylu, Ferit Melen Havalimanında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Van'da göçmen faciası
"Van Gölü'nde göçmen faciasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Soylu Gerek köylülerle ve muhtarla yapılan mülakatlar gerek kendisiyle yapılan mülakatlar neticesinde teknenin içerisinde 55-60 göçmenin olduğu noktasında bir değerlendirmeye ulaşıldı. O sırada sayın Cumhurbaşkanına bu bilgiyi anında ilettim.

6 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI! 11 KİŞİ GÖZALTINDA

O sırada ilgili kurtarma ekipleri AFAD, UMKE ve bunun için yetiştirilmiş JAK timleri bütün arama kurtarma çalışmalarına başladı. Dün itibarıyla kamuoyuna bilgi vermişti valimiz. Dün itibarıyla 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Bu sabah bu sayı arttı.

6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili 11 kişi gözaltında.

EKİPLER HER İHTİMALE HAZIRLIKLI BİÇİMDE ÇALIŞACAK

Tabi temennimiz sayının düşündüğümüz gibi çok olmaması. Buna çelişkili ifadeler sonrasında biz ulaştık ama öyle olmamasını dileyerek her ihtimale hazırlıklı olacak şekilde gerekli tüm faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Biz de olay yerine birazdan intikal edeceğiz. Tekrar ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde inşallah buradaki karmaşık bilgileri de netleştirerek elimizdeki bütün imkanları arama kurtarma noktasında seferber edeceğimizi beyan etmek istiyorum."