Yunanistan'ın tehditlerine Cumhurbaşkanı'ndan cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın küstah tehditlerine resti çekti: Yunanistan haddini bilmezse Türkiye'nin yapacağı bellidir.

Yunanistan'ın tehditlerine Cumhurbaşkanı'ndan cevap!
Yunanistan'ın tehditlerine Cumhurbaşkanı'ndan cevap!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Doğu Akdeniz'de provokatif adımlar atan ve Türkiye'yi savaşla tehdit eden Yunanistan'a resti çekti.

Erdoğan, 'Kendine biraz çeki düzen ver, haddini bil, haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir' ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin 'Cumhurbaşkanı Gündem Özel' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Doğu Akdeniz'de artan gerilime değinen Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'un 'Türkiye'ye karşı askeri bir müdahale de dahil olmak üzere, ülkemizin egemenlik haklarını korumak için her şeye hazırız' sözlerine de yanıt verdi.

'KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER, HADDİNİ BİL'

Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bu tabloda Türkiye'nin Libya'nın deniz yetki alanlarındaki konumu ortada. Türkiye'nin en ufak bir taviz vermeyeceğini akıllı olan adam bilir. Bizim ne sismik araştırma gemimiz vardı, ne de sondaj gemimiz vardı. Şimdi hamdolsun 3 sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimiz var. Çalışmalarını sürdürüyorlar. Fatih'i Karadeniz'e gönderdik. Bunlar tabi bunları çok çok rahatsız ediyor. Yanında fırkateynlerle, her türlü hazırlık içerisinde geliyorlar, kendinize çeki düzen verin, en ufak bir yanlışta gereken yapılır. Yunanistan çıkmış kuru sıkı atıyor. Kuru sıkı attığın ülke hangi ülke, Türkiye'ye bu tür laf atılır mı, kimle dalga geçiyorsun.

TÜRKİYE'Yİ SİZ Mİ İDARE EDİYORSUNUZ?

Kendine biraz çeki düzen ver, haddini bil, haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir. Kalkıyorlar 'Sakın ha Ayasofya'yı camiye çevirmeyin'. Türkiye'yi siz mi idare ediyorsunuz biz mi idare ediyoruz? Bir adım atılacaksa Türkiye'nin kurumları var. Bu kararlar verildiği zaman icra makamları gereken adımları atar. Şu an icra makamına bile gerek yok, Sayın Bahçeli açıklama yaptı. Bu şeyi gösteriyor, bu ülkenin dinamiklerinde tutuşan, yanan bir şey var. Öyleyse şu anda biz bir hukuk devleti olarak Danıştay'ın vereceği kararı bekliyoruz. Atılması gereken adımlar ona göre atılır.' ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın tehditlerine Cumhurbaşkanı'ndan cevap!Yunanistan'dan küstah 'Türkiye' açıklaması!