Memurlara ne kadar zam geliyor?

2020 emekli ve memur zammı son dakika haberi. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı temmuz ayında maaşlara yapılacak zamda. Emekli temmuz zammını belirleyecek olan enflasyon rakamları da açıklanmaya devam ediyor. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %11,39, aylık %1,36 arttı. Yıllık en düşük artış %2,98 ile haberleşme grubunda gerçekleşti. Peki 2020 emekli temmuz zammı ne kadar olacak?

Memurlara ne kadar zam geliyor?
Memurlara ne kadar zam geliyor?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 1,36 artış kaydetti. TÜİK verilerine göre, Mayısta TÜFE yüzde 1,36 arttı. Yıllık TÜFE yüzde 11,39 olarak gerçekleşti. Enflasyon, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,85 artış göstermişti.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve emekliler enflasyon farkına göre zam ya da maaşlarına fark alıyorlar. Yılın ilk 4 ayında toplam aylık enflasyon yüzde 3.16 oldu. Yüzde 4'ü aşması halinde maaşlara zam yapılacak.

Toplamda yılın ilk 4 ayı için kümülatif enflasyon rakamları yüzde 3.16 oldu. Haziran ile beraber enflasyonun yüzde 4’ü aşması durumunda, memurlar ve memur emeklileri aşılan miktarda enflasyon farkı alacak.

Memurlar ne kadar enflasyon zammı alacak?

Memurlar 2020'nin ilk altı ayı için yüzde 4 zam aldı. 2. altı ayı için de yüzde 4 zam alacak.Memurlar için yüzde 0,56 enflasyon farkı oluşmuş durumda. Haziran enflasyonu ile beraber memurların alacağı enflasyon farkı netleşmiş olacak.