Biden'dan Trump'a darbe tehdidi!

Başta Güney Amerika ülkeleri olmak üzere birçok ülkedeki darbelerin teşvikçisi ve organizatörü olmakla suçlanan ABD'de ilk kez bir başkan adayı rakibini askeri müdahale ile tehdit etti. George Floyd'un ölümü sonrası ülke genelinde yaşanan protestolar sırasında oy oranında Trump'ın önüne geçtiği belirtilen Demokratların adayı Joe Biden, Başkan Trump'ın seçim sonucunu kabul etmemesi halinde ordunun müdahale edeceğini iddia etti. Bu iddia, ABD'de darbe tartışmalarının da fitilini ateşlemiş oldu.

Biden'dan Trump'a darbe tehdidi!
Biden'dan Trump'a darbe tehdidi!
Bir yanda koranavirüs salgını, diğer yanda George Floyd protestoları gölgesinde ABD'de yaşanan başkanlık yarışında son 5 aya girilirken tansiyon iyice yükselmiş durumda.

Demokrat Parti'nin adayı olmasının önünde hiçbir engel bulunmayan Joe Biden, Başkan Donald Trump'ın oy çalmaya çalışacağını ileri sürdü. Demokratlar tüm sandıklara avukat gönderme kararı alırken, Biden, seçimi kaybettiği halde koltuktan kalkmayı reddetmesi halinde Trump'a askerin müdahale edeceğini ileri sürdü.

Comedy Central'ın 'The Daily Show' programına katılan eski Başkan Yardımcısı Biden, 'Tek bir büyük endişem var: Bu başkan, seçimi çalmaya çalışacak' iddiasında bulundu.

DEMOKRATLAR HER SANDIĞA BİR AVUKAT GÖNDERECEK

Sputnik'in haberine göre Biden, Trump'ın bunu nasıl yapabileceğine ise herhangi bir açıklık getirmedi. Biden, Trump'ın hile için kullanılacağı gerekçesiyle posta yoluyla oy kullanılmasına karşı çıktığını hatırlatarak şöyle konuştu:

''Bu adam, postayla oy kullanımının hileli olduğunu söylerken Oval Ofis'te oturduğu masasının ardında postayla oy kullandı.''

Cumhuriyetçi Parti'nin oyları çalma çabasına karşı tetikte olmak için Demokrat Parti'nin ülke çapında seçim merkezlerinde avukat bulundurması gerektiğini savunan Biden, Trump'ın ülke çapında George Floyd protestolarına verdiği tepkinin üst düzey askeri yetkililer tarafından eleştirilmesini de kendi lehine bir gelişme olarak değerlendirdi.

'ORDU TRUMP'I BEYAZ SARAY'DAN ÇIKARIR'


Başkan Trump'ın seçimi kaybetmesi halinde sonucu kabul etmeyi reddetmesi durumunda ordunun müdahale edeceğinden emin olduğunu söyleyen Biden, 'Büyük bir süratle kendisinin Beyaz Saray'dan çıkışına eşlik edeceklerine kesinlikle eminim' diye konuştu.

Son dönemde sürekli Trump'ın seçim hilesine başvuracağı endişesini dile getiren Biden, şu sıralarda anketlerde ABD Başkanı'nın önünde gösteriliyor.

Bunda da kuşkusuz en önemli etken koronavirüs salgınında ülkenin yaşadığı kabus ve George Floyd'un ölümü sonrası ülke çapında başlayan kitlesen eylemler...