Kabus hortladı! Şok görüntüler...

Dünyayı dehşete düşüren görüntüler yeniden ortaya çıktı, olay yerine koşanlar gözyaşlarına boğuldu.

Kabus hortladı! Şok görüntüler...
Corona virüsten ölenlerin cesetlerinin sokaklara atılmasıyla dünyayı şoka uğratan ülkede, haftalar sonra dehşet görüntüleri yeniden hortladı.
Ekvador'un en büyük kenti Guayaquil'de Nisan ayı içerisinde yüzlerce ceset sokaklara bırakılmış, ekipler kurbanları toplamaya yetişememişti.
Kabus hortladı! Şok görüntüler...
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde kentte ahşap tabut kalmadığı için bazı kişilerin yakınlarının cesetlerini kolilerde taşıdığı görülmüştü.
Salgında yakınlarını kaybeden bazı aileler, ölülerini toprağa vermek için sekiz gün bekledi. Cesetleri hastanelerden almak için ise iki hafta bekleyenler oldu.
İnfiale yol açan görüntüler halen hafızalarda yerini korurken, Güney Amerika ülkesinde kabus bu kez başkent Quito'da hortladı.
Kabus hortladı! Şok görüntüler...
Amerikan Associated Press (AP) ajansının servis ettiği karelerde, Quito'da sokak ortasında corona virüsten ölen bir adam bulundu.
Olay yerine çağrılan ekipler ise, tepeden tırnağa koruyucu kıyafetlerle cesede yaklaşıyor. Ekipler, erkek kurbanın cesedinden parmak izi aldı.
Vaka sayısının 31 bini, ölü sayısının 1569'u bulduğu Ekvador'da karantina tedbirlerinin hafifletilmesi gündemde. Ancak, virüs Amazon'daki yağmur ormanlarında yaşayan yerli kabilelere de ulaştı.
Kabus hortladı! Şok görüntüler...
Reuters haber ajansı, Ekvador-Peru sınırındaki Siekopai yerlilerinde en az 15 corona virüs vakası tespit edilidğini, iki yaşlı hastanın yaşamını yitirdiğini bildiriyor.