Aşk skandalı istifa getirdi!

İngiltere'de Koronavirüs uzmanı evli sevgilisiyle defalarca buluştuğu ortaya çıkınca doktor istifa etmek zorunda kaldı!

Aşk skandalı istifa getirdi!
Aşk skandalı istifa getirdi!
Son verilere göre virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 258 bin 361'e, virüs tespit edilen kişi sayısı 3 milyon 728 bin 346'ya yükseldi. Öte yandan İngiltere'den gelen bir haber bomba etkisi yarattı! Ülkenin en güvenilir Koronavirüs uzmanlarından Prof. Neil Ferguson kendisinin sık sık uyarılarda bulunduğu sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. Üstelik bunu evli sevgilisini evine alarak yaptı. İşte bu skandal haber ve diğer detaylar...

Dr. Bright, hidroksiklorokin konusunda itiraz eden bilim insanı kendisiydi ve bu uyarıları yaptığı için aniden ayağı kaydırıldı.

Bir ihbar mektubu kaleme alan Dr. Bright'ın ifadesine göre, Amerikan İlaç ve Gıda Otoritesi (FDA) tarafından bile incelenmeden hızlıca Hindistan ve Pakistan'dan büyük miktarda hidroksinklorokin getirilmesine karar verildi.

Bright, mektubunda hızla tedavi ve aşı geliştirilmesi, N95 maskesi, suni solunum cihazı tedarik edilip depolanması çağrısında bulunduğunu ancak Sağlık Bakanı Alex Azar dahil olmak üzere siyasi liderliğin salgın tehdidini hafife aldıkları izleniminde olduğunu yazdı.

2017'den bu yana Sağlık Bakanlığı'ndaki birçok ihalenin Trump yönetimiyle siyasi bağlantısı olan şirketlere verildiğini aktaran Dr. Bright, örnek olarak Trump'ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner'e yakın bir firmayı verdi.

İngiltere'de ise hükümetin koronavirüs konusundaki danışmanlarından Prof. Neil Ferguson, sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği için istifa etti.

Imperial College'da akademisyenlik yapan Ferguson, istifasını 'Yanlış bir karar aldım' diyerek duyurdu: 'Acil Durum Bilimsel Danışma Grubu'ndaki görevimi bıraktım. Sosyal mesafe konusundaki net çağrılara ters düşen bir eylemde bulunduğum için pişmanım.'

Prof. Ferguson, İngiltere hükümetini sürü bağışıklığı fikrinden vazgeçerek sokağa çıkma kısıtlaması uygulama konusunda ikna eden kişi olarak görülüyordu

İngiliz bulvar basını, Prof. Ferguson'un sokağa çıkma kısıtlaması sırasında ilişki yaşadığı evli ve iki çocuk annesi bir kadının evini en az iki kez ziyaret ettiğini yazıyor.

Aşk skandalı istifa getirdi!

Başkent Londra'daki bir malikenede kocasından ayrı yaşayan 38 yaşındaki Antonia Staats, daha önce çevre protestolarında görüntülenmişti.

Staats'ın İngiltere'nin başbakanlık konutu Downing Street 10 Numara önünde elinde pankartla çekilmiş fotoğrafları da var.