Bayramda Yalnız Kalmadılar
Balıkesir’de faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek sosyal izolasyon bakım merkezinde düzenlenen bayramlaşma etkinliğinde renkli görüntüler ve duygusal anlar yaşandı. Korona virüs nedeniyle ziyaretçi kabulüne izin verilmeyen bu bayramda bakım evinde kalan 7’den 77’ye her yaştan insana bayramda yalnız olmadıkları hissettirildi.

Etkinliklerde birçok yarışma düzenlendi.
Bakım evindeki eğlenceye sokak sakinleri de evlerinden katılarak dahil oldular. Bayramlaşma töreninin finalinde ise Balıkesirli müzisyenler bakım evi sakinlerine çalıp seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle unutulmaz anlar yaşattı. Bakım evi sakinleri dinledikleri şarkılarla gönüllerince eğlenip oynadılar.
Bakım Merkezi Sosyal İzolasyon Baş Hemşiresi Hatice Ağar yaptığı açıklamada, “Bu bayram aslında herkes için diğer bayramlardan daha farklı bir şekilde geçecektir. Ancak bu zorlu süreçte biz bakım merkezi ailesi olarak bayramımızı kutlamış olduğumuz diğer bayramlarımız gibi heyecan, sevinç, coşku ile bir arada olmanın mutluluğu ile kutlamaktayız. Bayram sabahımızda çocuklarımız diğer bütün yaşlılarımız en güzel kıyafetlerini bayramlıklarını giyerler. Bayramlıklarını giyen miniklerimiz ilk olarak kurum müdürümüz Mihriban Sadıkoğlu’nun odasında müdürümüzle birlikte bayramlaşırlar. Daha sonrasında Mihriban hanım ve miniklerimiz kurumumuzdaki yaşlılarımızın ellerini öper bayramlarını kutlarlar. Fakat bu yıl korona virüs sebebiyle fiziksel temasta bulunulmayarak bayramlar uzaktan selamlaşılarak kutlanmıştır. Böylelikle hem bayramımızı birlik beraberlik içinde kutlarız hem de kurum içinde kalan bireylerimize saygı ve sevgiyi aşılarız. Bizler Özel Sadıkoğlu Bakım Merkezi ailesi olarak herkesin bayramını en içten dileklerimiz ile kutlarız" dedi.
