İkisi de vız’yoner çıktı!

Beyaz Gazete yazarı Cengiz Alçayır bugünkü yazısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nu kaleme aldı.

İkisi de vız’yoner çıktı!
İkisi de vız’yoner çıktı!
İki ismin göreve gelmeden önce verdiği sözleri hatıratan Cengiz Alçayır bugünkü gelinen noktanın tam bir fiyasko olduğunu ifade etti.

Alçayır ikisi için de kendilerini “Vizyoner” diye tanıtmışlardı ama 1 yıl sonrasında her ikisi de; Vız'yoner çıktı…! ifadelerin kullandı.

İşte Cengiz Alçayır'ın Vız'yoner! başlıklı yazısı;

Vız'yoner!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim kampanyası döneminde “Ankaralılar'a söz veriyorum. En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Ulaşım, belediye hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması, özellikle istihdam ve Ankara'da yaşayan yurttaşların gelirinin artması konularında çalışmalar yapacağız. Ankaralıların yaşamaktan keyif alacağı bir Ankara hayal ediyoruz...” dedi.

450 kilometre uzağındaki partidaşı ve mevkiidaşı Ekrem İmamoğlu da, “İstanbul'u yeniden küresel iddia sahibi bir marka kent haline getirmek ve İstanbulluların mutlu olması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” diyecekti.

*
Bir yıl sonra

*
Ekrem İmamoğlu;
* 2 günde 5 bin ton asfalt döktük.
* Portakal dağıttık.
* Evlere “Kullanım Talimatlı” Greyfurt dağıttık.
* Bilim adamlarının önerdiği limon dağıttık” dedi.

Mansur Yavaş ise;
*Belediyenin bazı ihalelerini kıstık.
*Asfalt dökmesek, beton sermezsek de olur.
*Asfalt, beton yenmez.
*Belediye başkanının başarısı asfaltla, betonla değil, insanımızı yemeksiz bırakmamakla ölçülür…' diyerek son noktayı koydu.

*
CHP her iki şehrin adayını tanıtırken “Vizyoner” diye tanıtmıştı ama 1 yıl sonrasında her ikisi de;
Vız'yoner çıktı…!

*
Nokta!

*