Neşeli Bir Parti Nasıl Organize Edilir?

Arkadaşlarınıza sürpriz doğum günü ve yıl dönümü kutlaması yapmaya hazırlanabilir veya kendiniz için sevdiklerinizle bir arada olacağınız bir parti düzenleyebilirsiniz.

Neşeli Bir Parti Nasıl Organize Edilir?
Neşeli bir parti hazırlamak için yardıma ihtiyacınız varsa ipuçlarımızdan faydalanabilirsiniz. Eğlenceye doyamayacağınız, güzel anılar biriktireceğiniz, kutlamanın tadını çıkaracağınız parti için ihtiyacınız olan her şeyi listeledik. Şimdiden iyi eğlenceler.

Tema Belirleyerek İşe Başlayın
Eğlence anlayışı kişiden kişiye değişir. Kimileri 90'lar teması ile daha fazla eğlenirken bazıları maskeli balolar ile eğlencenin tadına varır. Ancak bu kural hiç değişmez, her güzel partinin muhakkak bir teması vardır. Kendi eğlence anlayışınız ve arkadaş grubunuzun keyifli vakit geçireceği temayı bulun ve ondan yola çıkarak diğer detayları belirleyin. 80'ler partisi, retro trendler, 90'lar veya cadılar bayramı partisi yapıyorsanız temanızda bunu açıkça belirtmeli ve duyurunuzu yapmalısınız. Böylelikle davetlilere de giyimleri ve beklentileri konusunda bir çerçeve çizebilirsiniz.

Parti Mekanını Netleştirin
Temanız belli olduysa onu destekleyecek bir mekan oluşturmalısınız. Örneğin eğer korku temalı bir parti yapıyorsanız, karanlık bir mahzen, geniş ve salaş bir bar, hatta boş bir depo bile parti alanınız olabilir. 90'lar temalı bir parti yapacaksanız varillerde ateşlerin yandığı bir kumsal sizin için en güzel parti mekanı haline gelebilir. Mekanların temadan uzak olmadığına emin olmalısınız. Cadılar Bayramı partisi için havuz kenarı nasıl pek doğru bir seçim olmazsa, maskeli balo için de izbe bir pub uygun değildir. Mekan seçiminde titiz olmalı, düşündüğünüz yerleri gezerek son kararı vermelisiniz. Fotoğraflar mekanlar konusunda yanıltıcı olabilir.

Parti Tarihi Ne Zaman?
Eğer doğum günü gibi belirli bir günde parti yapmanız gerekmiyorsa parti tarihini farklı belirleyicileri gözeterek netleştirebilirsiniz. Eğer davetlilerinizin bir sonraki gün erken kalkması gerekecekse partiyi hafta içine organize etmemelisiniz. Eğer davetliler, kalabalık olmasın istiyorsa hafta sonu yerine hafta içine yönelebilirsiniz. Çoğu insan hafta içi Çarşamba geceleri dışarı çıkmayı tercih eder. Buna göre düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. Partinin akşam yemeğinden sonra, ancak çok da geç olmadan 22 gibi başlaması idealdir. Tarihi belirlerken hava tahminlerine bakmalı, fırtınalı veya yoğun yağışlı günlerden uzak durmalısınız.

Davetli Listeniz Hazır mı?
Temanız ve mekanınız hazırsa şimdi sıra partinin detaylarına gelebilir. Mekanın kaç kişiye uygun olduğuna göre davetli listesi hazırlamalısınız. Temanızda eğlenebilecek arkadaşlarınızı öncelikli olarak davet etmeli, eşli gelebileceklerse bunu davetiyeye not düşmelisiniz. Davetiye hazırlarken dresscode yazmayı unutmamalısınız. Davetiyeleri dijital formda hazırlayarak Whatsapp'tan gönderebilirsiniz. Sosyal ağlardan etkinlik oluşturabilir veya grup açarak tüm davetlilerin sohbet etmesine imkan oluşturabilirsiniz. Mekanın konumunu da tüm davetlilerinize ilettiğinizden eminseniz partiyi daha eğlenceli hale getirecek çalışmalara başlayabilirsiniz.

Eğlenceli Köşeler Yaratın
Partiyi evde veya bir mekanda yapabilirsiniz. Onu asıl eğlenceli yapacak olan partiye dahil edeceğiniz etkinliklerdir. Parti temasına özel köşeler yaratarak mekanı verimli kullanabilirsiniz. Örneğin bir fotoğraf köşesi yaparak, tema tasarımları ile dekore ettiğiniz köşede konuklarınızın fotoğraf çekilmesini sağlayabilirsiniz. Temayı destekleyecek kendi Tabu oyunu kartlarınızı bastırabilirsiniz. Örneğin, korku temalı partinizin Tabu kartında Jaws filmini sorabilir, köpekbalığı, film, okyanus kelimelerini kullanmadan filmi anlatmalarını isteyebilirsiniz. Eğer konseptiniz 2000'lerse standart bir Tabu oyunu da etkinliğinizde yer alabilir. Temayı tamamlayacak 20 parçalı büyük yapboz parçalarını odanın farklı yerlerine saklayarak bulanların yapboz tasarımını tamamlamasını isteyebilir ve sonuçta kazanan grubu hediyelerle ödüllendirebilirsiniz. Bir köşede karaoke yapılırken bir diğerinde dans yarışmaları yapmak için küçük platformlar hazırlayabilirsiniz. Siz yeter ki isteyin, biraz yaratıcılıkla partinizi benzersiz kılabilirsiniz.

Parti Programını Oluşturmayı İhmal Etmeyin
Bir partide her şeyin aynı anda yapılması mümkün değildir. Bir program ile her şeyi önceden organize etmelisiniz. Örneğin gitar dinletisi partinin başında konukları karşılayabilir, ardından gitar gider ve DJ set gelebilir. Pasta kesme ne zaman olacak, parti ne zaman bitecek tüm detaylar kontrolünüz altında olmalıdır. İyi bir partinin sırrının iyi bir organizasyon olduğunu unutmamalısınız.

Açık Büfede Neler Olacak?
İkramlar, açık büfede olacaklar, sunum tabakları ve masa düzeni parti öncesinde netleştirilmelidir. Masanın şeklinden konumuna, servis tabaklarından ayaklı açık büfe tabaklarına, ikramlık kuplardan pasta sunumuna kadar her ayrıntıyı hesap etmelisiniz. Servislerde tek kullanımlık parti malzemelerini seçebilir veya evinizdeki şık takımları görücüye çıkarabilirsiniz. Tercih sizindir. Tek dikkat etmeniz gereken ise tüm parçaların parti konseptine uyumlu olmasıdır. Eğer çocuk partisi yapacaksanız, açık büfede çocuğunuzun sevdiği karakterin esenlerini bulunduran tabak, bardak ve masa örtülerini tercih edebilirsiniz. Eğer yılbaşı partisi yapıyorsanız, yiyeceklerin arasına led ışıklar yerleştirerek ışıl ışıl görüntü oluşturabilirsiniz.

Dekorasyon ile Temayı Pekiştirin
Dekorasyon hazırlamak için organizasyon şirketlerinden destek alabilir veya kendiniz emek verebilirsiniz. Eğer bir barda parti verecekseniz işletmenin yardımını da alabilirsiniz. Dekorasyon için duvar örtülerini, sandalye kılıflarını, masa örtülerini doğru seçmelisiniz. Hiçbir tekstil malzemeli kullanmamak da tercihiniz olabilir. Örneğin Hannibal temalı bir parti yapıyorsanız mekan içine demir parmaklıklar yerleştirebilir, konu mankenlerine gardiyan kostümleri giydirebilirsiniz. Yaratıcılığınız ve hayal gücünüz temanızı destekleyebilir ve yenilikçi dekorasyon fikirleri oluşturabilirsiniz.

Hediyeler ile Mutluluğunuzu Paylaşın
Partiler mutluluğu ve eğlenceyi paylaşacağınız etkinliklerdir. Etkinliğe katılan herkese bugünün anısına küçük hediyeler hazırlayabilirsiniz. Belki etkinlikte çekilen fotoğrafları armağan edebilir, küçük müzik kutuları verebilir veya sizi anımsatacak kitap ayraçları sunabilirsiniz. Küçük broşlar veya yüz maskeleri de etkinlik hediyesi olarak seçilebilir. Korku temalı bir partide herkese pençe şeklinde eldivenler veya Hannibal maskeleri vermek yaratıcı olabilir. Sevgililer Günü partisi için katılımcılara kalpli pinler verebilir veya 90'lar partisi anısına her birine 90'ların ünlü sanatçılarının kasetlerini dağıtabilirsiniz. Maksat mutluluğu paylaşmak olunca hediyenin maddi değeri değil, eğlenceli olması önemlidir. Bunu hatırlayarak temanıza uygun bir hediyeyi kolaylıkla bulabilir, belki de ellerinizle hazırlayabilirsiniz.

Parti Günü Hazırlıkları
Parti günü kuaföre gitme, giyinme, mekanı süsleme ve davetlileri karşılama için yeterli zamanınız olmalıdır. Bunun için kaçta kalkacağınızı, nasıl hazırlanacağınızı planlamalı ve kuaför randevunuzu buna göre organize etmelisiniz. Size eşlik edecek yakın arkadaşlarınızdan destek alabilir, aranızda iş bölümü yapabilirsiniz. Konuklarınızın ulaşımı için yakındaki taksi numaralarını alabilir ve mekan görevlilerini yardımcı olunması için uyarabilirsiniz. Küçük görünen bu detaylar parti günü hayat kurtarır.

Maliyet Hesapları
Elbette her partinin maliyeti organizasyonun kalitesinde esas kıstastır. Eğer maddi imkanlarınız kısıtlıysa, herkesin yeme içme bedelini kendisinin karşılamasını isteyebilir, genel bir ikram menüsü belirlemenin dışında maddi yük altına girmeyebilirsiniz. Bu durumda parti olacak mekana kişi sayısına dair bir taahhüt vermeniz yeterli olabilir. Dekorasyon için çok para harcamanızı önleyecek mekanlar seçerek, hazır müzik listeleri kullanarak, mekanın en az müşterisi olan güne etkinlik planlayarak ekonomi yapabilirsiniz. Dekoratif bazı ürünleri almak yerine kiralayabilirsiniz. Böylece dekorasyonda tasarruf mümkün olur.

Parti Organizasyonunda Dikkat Edilecek Noktalar
• Çevrede otopark olduğundan emin olun.
• Parti mekanının kolay ulaşılabilir olması ve toplu ulaşıma yakınlığı önemlidir.
• Ev partisi yapıyorsanız, belli saatler arasında gürültü yapabileceğinize dair komşularınızı bilgilendirerek anlayışlarını rica edebilirsiniz.
• Partide her şeyin istediğiniz gibi gitmemesine karşın her zaman bir B planınız olmalıdır. Eğer yeteri kadar neşeli bir ortam olmuyorsa müzik listesini değiştirebilmeli, yedekte tuttuğunuz bir etkinliği devreye alabilmelisiniz.