Süne İle Mücadele Başladı
Eskişehir’de, 2020 yılı bitki sağlığı uygulama programı gereğince hububat zararlılarının en önemlisi olan süne zararlısına karşı mücadele çalışmalarına start verildi.

İl Müdürü Dr. Emine Sever, ayrıca konuyla ilgili özellikle sürveyler sonucunda sünenin ekonomik olarak zarar vermeyeceği bölgeler tespit edilerek çiftçilerimizin gereksiz yere zirai ilaç kullanımının önüne geçilebileceğini böylece çevre kirliliğinin engellenerek, zaman ve paradan tasarruf edileceğini, doğal denge korunmak suretiyle süne popülâsyonu doğal düşmanlar vasıtası ile de kendiliğinden kontrol altına alınabileceğini ifade etti.
Süne yoğunluğunun ilaçlamayı gerektirdiği yerlerde ise çiftçilerimizin yönetimli çiftçi mücadelesi şeklinde ilaçlama çalışmalarını kendilerinin yapacaklarını ifade eden İl Müdürü Sever, bu sayede süne emgi oranının düşük çıkacağını ve parasal kaybın da önüne geçilebileceğini vurguladı.
Son olarak süne mücadelesinde görev yapan tüm personele başarılar dileyen Sever, bu kapsamda 2020 yılında yapılacak çalışmaların ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını temenni etti.
