3 ilde daha yeni koronavirüs kararı!

Türkiye'de ölümcül koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sokakta maske takma zorunluluğu getirilen illere Rize, Karabük ve Kırklareli de eklendi. Böylece 13 ilde maskesiz dışarı çıkmak yasaklanmış oldu.

3 ilde daha yeni koronavirüs kararı!
"Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

BAZI İLLERDE MASKESİZ ÇIKMAK YASAKLANDI

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı. Bu illere sonradan Rize, Karabük ve Kırklareli de eklendi.

Bu kararlarını duyururken sosyal mesafe kuralına da dikkati çeken kurullar, maske kullanımının yanı sıra sosyal mesafe kuralının da önemi üzerinde durdu. Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bu 13 ilin yanı sıra Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

RİZE Rize Valisi Kemal Çeber, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni önlemleri açıkladı. Dinamik bir sürecin yaşandığını ifade eden Vali Çeber, kentte 2 yeni karar aldıklarını söyledi. Vali Çeber, “65 yaşının üzerindeki büyüklerimize sokağa çıkma izni verildiği zamanlarda yanlarında bir refakatçi olabilecek. Bir refakatçi olmak şartıyla sahil bandımızı 65 yaş ve üzerindeki büyüklerimiz için açtık. Bu karar aynı zamanda 18 yaş altındaki çocuklarımız için de geçerlidir. Bir diğer karar ise maskelerimizi artık her yerde bulabiliyoruz. 200 bine yakın maske dağıtımı yapıldı. Artık eczanelerde ve marketler de maske satılacağı için maskesiz sokağa çıkmayı yasaklayacak bir karar aldık. Bundan sonra şehir merkezinde maskesiz sokağa çıkmayı yasakladık” dedi.

KIRKLARELİ Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takmak zorunlu hale getirildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile il genelinde maske takmanın zorunlu hale getirildiği belirtildi. Maske takmanın önemine işaret edilen açıklamada, "İl genelinde tüm vatandaşlarımızın açık alanlarda maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uygun hareket etmeleri zorunludur." ifadesi kullanıldı.

KARABÜK Karabük Valisi Fuat Gürel, alınan sıkı tedbirler kapsamında 8 gündür korona virüs vak’asının bulunmadığını belirterek, kentte vatandaşlara maske takma zorunluluğunun getirildiğini açıkladı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gürel, havaların ısınmasıyla sokaklarda kalabalıkların artmaya başladığını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun maske taktığını memnuniyetle görmekteyiz fakat hala maske takmayan ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden vatandaşlarımızın olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Virüs tehlikesinin halen devam ettiğini ve mücadelenin sürdüğünü kaydeden Gürel, "Virüsün bir an önce bitmesi ve hayatımızın normale dönmesi için şu ana kadar aldığımız kararlara ilave olarak, sokağa maskesiz çıkılmaması, tüm iş yerlerinde çalışanların maske takması, şehrimizin cadde, sokak, meydan, park ve tüm sosyal alanlarında maske takılması zorunluluğu getirme kararı alıyoruz. Lütfen zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım, sosyal mesafemizi koruyalım, maskesiz dışarıya çıkmayalım. Cumhuriyet kenti Karabük’ün bilinçli ve aydın insanlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurallara harfiyen uyacağına ve bu illetle mücadelede başarılı olacağımıza inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.