Rasim Ozan'dan olay çıkış!

Son dönemde herkesin çok sert ifadelerle yüklendiği ve şarlatan olmakla suçlanan Doç. Dr. Oytun Erbaş’a ünlü gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’dan sürpriz destek geldi.

Rasim Ozan'dan olay çıkış!
Rasim Ozan'dan olay çıkış!
Güneş gazetesinde bugün yayınlanan “Gerçek bilim adamları ve şarlatanlar” başlıklı köşe yazısında ROK, Oytun Erbaş'ın “Türk geni” açıklamasının yanlış olduğunu ama bu yüzden Oytun Erbaş'a toptan şarlatan denmesinin adaletsizlik ve infaz olacağını yazdı.

Oytun Erbaş'ın gerçek bilim adamı olma gayretinde başarılı bir akademisyen olduğunu yazan ROK, Erbaş'ın geçmişte yaptığı bilimsel araştırmaların önemine de yazısında değindi. Ayrıca Oytun Erbaş ile program yapan İlker Canikligil'e de orantısız güçle saldırıldığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde gazeteci Ruşen Çakır, Canikligil'e de şarlatanlık suçlaması yapmıştı.

ROK'un “Gerçek bilim adamları ve şarlatanlar” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle...

“Yalnız bazen gerçekten bilim adamı olma gayretinde bazı genç akademisyenler de medyanın yarattığı geçici kudret sarhoşluğuyla yanlış bir cümle ediyorlar. Oradan hareketle adamın tüm bilimsel araştırma hayatını yok sayıp şarlatan yaftası yapıştırmak yani infaz etmek de adaletsizlik. Çok konuşulan Oytun Erbaş hadisesi tam olarak böyle bir olay. Oytun olayını ayrıca da yazmayı düşünüyorum bu köşede. O hadisede yapımcı İlker Canikligil'e de orantısız güçle saldırıldı tıpkı Oytun Erbaş'a yapıldığı gibi. Bu arada yönetmen Canikligil de maalesef Kovid-19'a yakalanmış. Kendisine acil şifalar diliyorum. Gerçek bir sosyal bilimci ve akademisyen olan Emrah Safa Gürkan ile yaptıkları özgün ve yaratıcı program da çok faydalı Türkiye için.”