Gana'dan Çin'e Yardım Çağrısı

Gana Finans Bakanı Ken OforiAtta: 'Afrika'nın Çin'e borcu yaklaşık 145 milyar dolar ve ülkelerin bu yıl 8 milyar dolardan fazla ödeme yapması gerekiyor. Bu konuda bir şeyler yapılmalı'

Gana Finans Bakanı Ken Ofori-Atta, Çin'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ekonomik felaketle karşı karşıya olan Afrika ülkelerinin borç yükünü hafifletmek için daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti.

Bakan Ofori-Atta, İngiltere Global Gelişim Merkezi Başkanı Masood Ahmed ile yaptığı görüşmede, Çin'in Afrika ülkelerine yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Afrika ülkelerinin Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğunu belirten Ofori-Atta, bu nedenle Çin'in Afrika ülkelerinin borç yükünü hafifletmek için daha fazlasını yapması gerektiğini vurguladı.

Ofori-Atta, Afrika ülkelerinin Çin'e olan borcuna işaret ederek, "Afrika'nın Çin'e borcu yaklaşık 145 milyar dolar ve ülkelerin bu yıl 8 milyar dolardan fazla ödeme yapması gerekiyor.Bu konuda bir şeyler yapılmalı." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA