Baş ağrısını kesen mucize yöntem!

Baş ağrısı, bel ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrısı ve daha niceleri.... Şu günlerde çoğumuzun dert yandığı tüm bu şikayetleri evde dindirmek de mümkün. Peki, ağrıyı kesen bitkisel yağlar nelerdir? Ağrıya iyi gelen ev yapımı masaj kremi nasıl yapılır? İşte Dr. Buğra Buyrukçu'dan birçok derde deva ev yapımı masaj kremi tarifi...

Baş ağrısını kesen mucize yöntem!
Baş ağrısını kesen mucize yöntem!
Bakanlık, hastaneler ve aile sağlık merkezleri yetkilileri her fırsatta, corona virüs (Covid-19) salgınına karşı tam koruma için çok mecbur kalınmadıkça sağlık kuruluşlarına gidilmemesi uyarısında bulunuyor. O nedenledir ki haftalardır hepimizin en büyük endişesi 'Ya hastalanırsam' oldu. Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu da tedbiri elden bırakmadan özellikle şu dönemde kendimize dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Dr. Buyrukçu, mevsim geçişi nedeniyle soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar ve mevsimsel alerjik rinitin sıklaşmaya başladığı bu günlerde ağrıların da artabileceğini vurguladı.

Hastanelerden uzak durmamız gereken bu dönemde, bazı sağlık sorunlarına evde çözüm bulunabileceğini bildiren Dr. Buğra Buyrukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “En sık karşılaşılan şikayetler arasında soğuk algınlığı, yüksek ateş, öksürük, baş ağrıları, bel ve sırt ağrıları geliyor. Bu şikayetlerden bazıları bilindiği üzere Covid-19'un da belirtileri arasındadır. Şikayetlerin Covid-19 ile ilgisi bulunmadığından emin olunduğunda ise evde hazırlanacak karışımlarla tedavi mümkün. Örneğin ev yapımı masaj kremi bütün bu sorunların bertaraf edilmesinde birebir.'

Hindistan cevizi, balmumu, okaliptus, nane…
Dr. Buğra Buyrukçu, ev yapımı masaj kreminin tarifini ise şöyle verdi: “1/2 bardak Hindistan cevizi yağı, ¼ bardak zeytinyağı, ¼ bardak rendelenmiş bal mumu, 20 damla okaliptus esansı ve 20 damla nane esansını bir cam kavanozda birleştirip iyice karıştırıyoruz. Kolayca bulacağımız bitkisel ürünlerle hazırladığımız bu karışımı buzdolabında saklıyoruz ve istenen bölgeye masaj yaparak sürüyoruz.

Nane yağı neye iyi gelir?
Bu kremdeki esansiyel yağlar içerdikleri aromalar ile kendinizi iyi hissetmenizi sağlar, solunum sistemini açar ve rahat bir nefes almanıza olanak verir. Nane ve okaliptüs yağı esansiyel bir yağdır. Nane yağı kas ağrılarında, sinüzitlerde, yüksek ateşin düşürülmesinde, baş ağrısında, soğuk algınlığında kullanılır.

Okaliptus yağı ne işe yarar?
Okaliptus yağı iyi bir balgam söktürücü, soğuk algınlığını rahatlatan, vücuttan toksin atan bir yağdır.' Dr. Buğra Buyrukçu salgın döneminde alınacak en önemli tedbirin ise beslenme, uyku, spor gibi vücut direncini artıracak günlük aktivitelere özen gösterilmesi olduğunu kaydetti.