Koronaya yakalanmıştı! Ölmeden öldürdüler!

Tokat'ın Niksar ilçesinde 14 yaşında koronavirüse yakalanan ve 17 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşan Fatih Emir Balcı, tedavi olduğu dönemde öldüğü haberlerinin bile çıktığını söyledi.

Koronaya yakalanmıştı! Ölmeden öldürdüler!
Türkiye'de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası 11 Mart'ta görüldü. O tarihten bu yana 2 bin 376 yurttaşımız hayatını kaybederken, 16 bin 477 hasta ise iyileşerek sağlığına kavuştu. İyileşen binlerce hastadan biri de 14 yaşında Kovid-19 olan ve gördüğü tedavinin ardından taburcu olan Fatih Emir Balcı'ydı. Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan Fatih, annesi Tuba ve babası Erol Özden yaşadıklarını anlattı.

"Çok sert bir öksürüğü vardı"

(Tuba Özden) "Fatih'te, 20 Mart'ta şiddetli öksürük ve ateş ortaya çıktı. 22 Mart'ta acile gittik ve ilaç verdiler. 23 Mart'ta ise Alo 184 Korona hattını aradım. Çok sert bir öksürüğü vardı. Şöyle tarif edeyim; öksürdüğünde oturduğumuz ev inliyordu. Ben bunun üzerine hastaneyi yine aradım. Bize, 'şayet çocuk Kovid değilse riskli olur, buradan kapabilir' dediler. Bunun üzerine ilaçların bitmesini bekledik.

"Ciğerleri daha kötü duruma geldi"

Biz 1 Nisan'da eklem ağrılarının, ateş ile öksürüğünün devam etmesi üzerine hastaneye gittik. 22 Mart'ta çekilen film ile gittiğimiz gün çekilen filmi doktor karşılaştırdı ve Fatih'in ciğerlerinin kötü durumda olduğunu söyledi. Fatih'te ben de çok korktuk. Hemen test yapıldı ve test sonucunun pozitif olduğunu öğrendiğimizde ailece büyük endişe duyduk.