Rize’de kenevirden yapılma
Rize Bezleri Koronavirüs ile mücadelede kullanılmaya başlandı. Rize’nin
İyidere ilçesinde
Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından üretilen ve anti bakteriyel bir ürün olan
Rize Bezi’nden yapılan maskeler halka dağıtıldı. Karaborsaya düşen maskelerin vatandaşla ücretsiz olarak buluşturulmasını hedeflediklerini dile getiren
İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “Bütün dünyayı etkisi altına alan
koronavirüs vakasından sonra ülkemizin ve devletimizin aldığı önlemlerde ortada. Yaklaşık 2 haftadır yoğun bir şekilde mücadele devam ediyor. Bu mücadelenin içerisinde almamız gereken önlemleri de devletimizin bildirgesi çerçevesinde kaymakamlığımız ile birlikte ortak bildirgeler ile almaya çalışıyoruz. ’Ne yapabiliriz?’ diye düşündük ve en büyük olayın işportacıların eline düşen maske olayı vardı. Maske olayı aklımıza geldi.
Rize beziyle bu işi aşabilir miyiz diye baktık. Anti bakteriyel bir bez olduğu için de bizde böyle bir işe giriştik” ifadelerini kullandı.
Başkan Mete ve beraberindekiler daha sonra kursiyerler tarafından evlerde
Rize bezinden dikilen maskeleri sokakta bulunan vatandaşlara ve esnafa dağıttı.