Camilerde Korona Virüs Tedbiri
Korona virüs vakasının Türkiye’de de görülmesinin ardından kılınan ilk cuma namazına Manisa’daki vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Özellikle yaşlıların çoğunlukta olduğu cemaatten bazıları tedbir amaçlı maskelerle namaza geldi.

Bazı vatandaşların korona virüse karşı önlem amaçlı olarak maske taktığı görüldü.
Cuma hutbesinde de temizliğe önem verilmesi tavsiye edildi. Hatuniye Cami İmam Hatibi Hayrettin Çoban, “Toplu ibadet alanı olan camilerimizde gerekli önlemler alınmakta. Cuma nedeniyle camimizin içi ve dışı ilaçlandı. Bizler de gerekli temizliğimizi yaptık, hijyenik bir ortam oluşturduk. Her şeye rağmen ülke genelinde alınan tedbirlere uymak ve uyanık olmak zorundayız. Rehavete kapılmamalıyız, toplu ibadetlerin yapıldığı camilerde daha dikkatli olunmalı.” diye konuştu.
Camiler Cuma Namazı öncesi dezenfekte edildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Cuma namazı öncesinde il genelinde bulunan camilerde dezenfeksiyon uygulaması gerçekleştirdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, korona virüse (Covid-19) karşı Manisa genelinde dezenfeksiyon uygulamalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, cuma namazı öncesinde de 17 ilçedeki camilerde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdi. Tüm alanlarda olduğu gibi camilerdeki dezenfeksiyon işleminin de aralıksız devam edeceği belirtildi.
