Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Karabük Polisevi'nde düzenlenen toplantıya, vali yardımcıları Muhittin Gürel ve Barboros Baran, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Toplantıda planlanan yatırımların takip edilip süratli şekilde süreçlerin hayata geçirilmesi, kurumların tertip ve düzenine dikkat edilmesi gibi konularda kurum amirleri ile istişarelerde bulunuldu ve talimatlar verildi.

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

- Vali Gürel'den Gar Müdürlüğünü ziyaret

Kurum denetimleri kapsamında Karabük Gar Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Fuat Gürel, DDY İşletme Müdürü Hakan Göyneksiz, Gar Müdürü Aydın Çeştepe ve kurum personeli tarafından karşılandı.

Karabük Gar Müdürlüğünün tarihçesi, Devlet Demiryollarının yapılanması, misyon ve vizyonu hakkında bilgiler vererek sunum yapan Gar Müdürü Çeştepe, geçen yıl 117 bin 657 yolcu taşıdıklarını söyledi.

- Gürel Çifti, Sönmez ve Coşkun ailelerine misafir oldu

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Fatih Mahallesi'nde ikamet eden Döndü Sönmez ve Arıcak köyünde ikamet eden Hüseyin ve Emine Coşkun'u evlerinde ziyaret etti.

Ailelerle yakından ilgilen Vali Gürel ve Özlem Aras Gürel, onlarla bir süre sohbet etti.

- Fidan dikim etkinliği düzenlendi

Karabük ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü desteğiyle İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü organizesinde Umut Işığı Rehabilitasyon Merkezi öğrencileriyle fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Müdürü Çetin Ayvalık, kurum personeli, öğrenci, veliler ve öğretmenler katıldı.

Etkinlik, çeşitli meyve ağaçlarının dikimiyle sona erdi.

- Kenevir yetiştiriciliği eğitimi

Karabük ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eflani ilçesindeki üreticilere Kenevir yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Özarslan tarafından verilen eğitime, Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, Ziraat Odası Başkanı, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA