ABD yaptırım kararlarını açıkladı!

ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı

ABD yaptırım kararlarını açıkladı!
ABD yaptırım kararlarını açıkladı!
ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Başkanlık yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit'in yaptırım listesine eklendiği bilgisi paylaşıldı.

"HİÇBİR ŞEKİLDE ENGELLEYEMEYECEKTİR"

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlılıyız. Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan her hangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiçbir şekilde engelleyemeyecektir." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'nin Savunma Sanayi Müsteşarlığına ve Başkan'ı İsmail Demir'e uygulanacak olan yaptırımlara imza attı.

Söz konusu yaptırım listesine, Demir ile beraber Savunma Sanayi Müsteşarlığı bağlantılı 3 kişi daha alındı.

POMPEO'DAN İLK AÇIKLAMA


ABD Dışişleri Bakanı Pompeo "Uyarılarımıza rağmen Türkiye, Rusya'dan S-400 sistemi satın alma ve test etme çalışmalarına devam etti. Bugün Türkiye'nin SSB'sine uygulanan yaptırımlar, ABD'nin #CAATSA'yı tam olarak uygulayacağını gösteriyor. Rusya'nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz." dedi.

TÜRKİYE'DEN JET TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Tek taraflı kararı kınıyor ve reddediyoruz. ABD'yi vahim yanlıştan dönmeye davet ediyoruz"

"10 MİLYON DOLARI AŞAN KREDİ VE BORÇ VERİLMESİ KISITLANDI"

ABD Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili açıklama yapan üst düzey bir yetkili, SSB'ye yönelik yaptırımların, "ABD'nin ürün ve teknolojileri için ihracat lisansı ve yetkilerinin verilmesinin yasaklandığını" kaydetti.

Yetkili, herhangi bir uluslararası finansal kuruluşun SSB'ye 10 milyon doları aşan kredi ve borç vermesinin kısıtlandığını ve SSB yetkililerinin ABD'ye girişinin de yasaklandığını ifade etti.