Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) olağan meclis toplantısı, Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Gürel'in yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, il genel meclis üyeleri, belediye encümen üyeleri ile birlik müdürü Ahmet Işık katıldı.

Birlik müdürü Işık tarafından yer tesliminin yapılması ile ihaleyi alan firma tarafından Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapılacağı Organize Sanayi Bölgesinin altındaki 220 dönümlük arazide başlanan çalışmalar hakkından bilgiler verildi.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nin yapımı tamamlandığında günlük 300 ton atık işlenerek 6 megawatt elektrik üretimi gerçekleştirilebileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2021 yılının haziran ayında ilk elektriğin alınacağı tesis ile merkez ilçe ve ilçelerimizin 50 yıllık katı atık problemi çözülmüş olacak. İhaleyi alan firma ilk 3 yıl KARÇEV'e üretim payı ödemeyecek, yüklenici firma 29 yıllık ihalenin 4 ve 5'inci yılında yüzde 3, daha sonraki 4 yıl içinde yüzde 15, geri kalan 20 yılda da KARÇEV'e yüzde 10 üretim payı ödeyecek."

-Vali Gürel'in eşinden ziyaret

Vali Fuat Gürel'in eşi Özlem Aras Gürel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek öğrencileri evlerinde ziyaret ederek tablet hediye etti.

Evlerinde ziyaret ettiği öğrencilere tablet, kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyeler veren Gürel, EBA üzerinden gerçekleştirilen derslerinden ve eğitimlerinden geri kalmamalarını, çok çalışıp kendilerini geleceğe en güzel şekilde hazırlamaları yönünde tavsiyelerde bulunduğu öğrencilere derslerinden arta kalan zamanlarda oyunlar oynayarak kitap okumalarını istedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Yasemin Canbaz'ın eşlik ettiği ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden aileler ve öğrenciler Gürel'e teşekkür etti.

- Minikler eğlenirken öğreniyor

Safranbolu Belediyesi tarafından faaliyet gösteren, Safran Çocuk Oyun Evi, pandemi tedbirlerine uyarak hizmet vermeyi sürdürüyor.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde 4 ve 7 yaş gurubu çocukların belirli saat aralığında oyun oynayarak kaliteli vakit geçirebildikleri merkezde, çocuklar özel günlerde anlamlı etkinlikler gerçekleştiriyor.

- BAKKA Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 yılı Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı çevrim içi yapıldı.

Karabük Valisi Fuat Gürel'in başkanlık yaptığı toplantıya, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yönetim kurulu üyeleri Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier, BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ve ajans uzmanları katıldı.

Toplantıda, bilişim altyapısının yenilenmesi ile ilgili yönetim kuruluna bilgi verilirken, personel alımıyla ilgili süreçler ve ajansın yapacağı faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA