Ayda'nın sağlık durumu nasıl?

Son dakika, son dakika, son dakika... İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rızabey Apartmanı'nda bir mucize daha gerçekleşti. 3.5 yaşındaki Ayda Bebek, tam 91 saat sonra enkaz altından çıkarıldı. Ayda bebeğe hemen serum bağlandı, hastaneye götürüldü. Mucizeyi gerçekleştiren ekipteki personellerden biri yaptığı açıklamada, "Çok güzel gülümsüyordu, ağlaya ağlaya çıkardık." dedi. İşte İzmir'deki son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Ayda'nın sağlık durumu nasıl?
Ayda'nın sağlık durumu nasıl?
Son dakika haberi: İzmir'de geçtiğimiz hafta meydana gelen depremde 91'nci saate girildi. Deprem sonrası başlayan arama çalışmalarında 102 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yüzlerce kişi ise enkaz altından sağ çıkarıldı. Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sürdüğü 5 binadan biri olan Rıza Bey Apartmanı'nda bir mucize daha gerçekleşti. Ekipler 91 saat sonra 3.5 yaşındaki Ayda bebeği sağ olarak çıkardı.

EKİPLER SESSİZLİK İSTEDİ

Ekipler enkazdaki aramalar sırasında sessizlik istedi. Adeta ölüm sessiliği oluşturulurken, Ayda Gezgin'in sesleri duyuldu. Ekipler hızla o kısıma doğru yöneldi. Daha sonra boşluk açıldı, sedyeler ile içeri girildi.

GERGİN BEKLEYİŞ BAŞLADI

Ekiplerin içeri girmesi ile herkes nefeslerini tuttu. Televizyonların canlı olarak yayınladığı anlarda herkes gelecek haberi bekledi. Dakikalar süren mücadelenin ardından Ayda enkazdan çıkarıldı.

Ayda'nın sağlık durumu nasıl?

ALKIŞLAR İLE HERKES GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Türkiye'nin beklediği umutlu haber ekiplerin alkış ve çığlık sesleri ile geldi. Ayda içeriden çıkarılırken, tüm ekipler gözyaşları ve alkışlar ile mutluluk yaşadı.

ALNINDAN ÖPEREK ÇIKARDI

Dakikalar geçtikçe ekiplerin kurtarma anına ilişkin fotoğraflar da ortaya çıktı. Arama kurtarma ekibi personeli Ayda'ya ilk ulaştığı anda onun alnından öptü. O fotoğraf görenleri duygulandırdı.

Ayda'nın sağlık durumu nasıl?

'ÇIĞLIK SESİ DUYDUK'

Ayda'nın yerini tespit eden ekipler o anları anlattı. Ayda'nın çığlık sesinin duyulduğunu söyleyen arama ekibi personeli, 'İyi misin dedik. İyiyim diyerek yanıt verdi. İyiysen el salla dedik, el salladı. Çok susamıştı, su ve ayran istedi.' dedi.

'ÇOK GÜZEL GÜLÜYORDU'

Bir başka kurtarma ekibi personeli ise, 'Ayda'yı gördük. Çok dar bir alandaydı. Çok güzel gülüyordu. Elini uzattı. Bir kadın arkadaşımız çok dar bir alana girdi. Çamaşır ve bulaşık makinesinin arkasında bir yerdeydi. Sağlık durumu iyiydi. Ağlayarak çıkardık' ifadelerini kullandı.

Ayda'nın sağlık durumu nasıl?

SAĞLIK ÇALIŞANINDAN İLK AÇIKLAMA

Ayda'ya enkaz altında ilk müdahaleyi yapan sağlık personeli yaptığı açıklamada, 'Damar yolu açıldı, boyunluk takıldı. Ambulansa babası ve amcası alındı. Ambulanstayken, 'Babam nerede' diye sordu. Sorularımıza cevap verdi.' dedi.

İzmir'deki depremden 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan Ayda bebek enkazdan çıkarılmasının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Ayda'yı hastaneye getiren doktor ilk açıklamasında iç kanama belirtisi olmadığını ve sağlıklı olduğunu belirtti.