Kütahya'da Pancar Hasadı Başladı
Kütahya’da çiftçilerin şeker pancarı hasadı mesaisi başlarken, salgın sebebiyle fabrikanın ürün alımlarında maske mesafe ve temizlik konularında bir dizi önlem aldığı belirtildi.

İkizhöyüklü üreticiler, bu sene pancarın verimli olduğunu ifade ederken, ton fiyatının 300 TL’den satıldığını belirttiler. Çiftçiler, geçen sene ile bu seneki satış fiyatlarının aynı olduğunu, giderlerin ise yüzde 50 oranında arttığını ifade ettiler. Üreticiler, Korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle ithal olarak alınan gübre ve ilaç gibi ürünlerde de fiyat artışlarının olması, üreticilerin karını etkilediğini dile getirdiler.
Kütahya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Basri Haser, "Üreticiye sıra pancarın olgunlaşmasına göre sıra veriliyor. Bilindiği gibi, Korona virüs salgını var. Bu sebeple ürün alımlarında küçük aksamalar da olabilir. Ama bu 7-8 gün değil. Çiftçimizin sağlığı için ne gerekiyorsa tüm önlemleri aldık" şeklinde konuştu.
Kütahya il genelinde bin 200 çiftçinin yılda 360 bin ton pancar ürettiğini belirtildi.
