Gaziantep'te Ayçiçeği Hasadı Yapıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde hasadına başlanan ayçiçeği fiyatı ile üreticisinin yüzünü güldürdü.

İlçede 3 yıl önce buğday ve arpa hasadından sonra bazı çiftçiler tarafından alternatif ürün olarak ekimine başlanan ve ekimi 3 bin dönüme ulaşan ayçiçeğinde hasat başladı.

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, gazetecilere, Araban Ovası'nda hasadına başlanan ayçiçeğinin üreticisinin yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, "Dönümüne 200-250 kilogram ürün alan üreticilerimiz bir kilogram ay çiçeği çekirdeğini tarladaki harmanlarda 8,5-9 lira arasında değişen fiyatlarda satışını yapıyor. 3 yıldan beri alternatif ürün olarak yetiştirilen ayçiçeği çekirdeği fiyatı ile üreticilerimizin yüzünü güldürüyor. Yeni alternatif ürün ay çiçeği çekirdeği hasadı Gaziantep'imize, Araban'ımıza ve çiftçilerimize bol kazanç getirsin inşallah." dedi.

Üretici Hamit Işık da kiraladığı alanlarda ayçiçeği ektiğini belirterek, "Diğer ürünlerin girdileri ile ayçiçeği çekirdeğinin girdileri arasında kıyaslama yaptığımda ayçiçeği çekirdeğinin üretim maliyetlerinin düşük olması ve Araban Ovası'nın verimli topraklarında yetiştirdiğim ayçiçeği çekirdeğinin başka bölgelerde yetişene göre içlerinin doluluk oranı, lezzetli olması ve rekoltesinin yüksekliği nedeniyle 3 yıldan beri Araban Ovası'nda ay çiçeği çekirdeği yetiştiriyorum ve tüm çiftçilerimize tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA