DSİ'nin Tekirdağ Yatırımları
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Tekirdağ ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Tekirdağ’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

“Tekirdağ’ın mümbit topraklarını suya kavuşturduk”
Tekirdağ deyince akla bereketli topraklar geldiğini ifade eden Genel Müdür Aydın, “Biz de bu bereketli topraklara bereket katmak için 6 çok önemli sulama tesisleri inşa ettik. Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 21 bin 850 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 11 milyon TL ilave zirai gelir sağladık. Sulamaya açtığımız bu alan çok önemli ama sulayacağımız daha fazla alan var” diyerek Şu anda inşaat çalışmaları devam eden 6 sulama tesisi projesi ile 25 bin 340 dekar münbit arazinin daha sulamaya açılacağını belirtti.
“Atıksu arıtma tesislerini inşa ettik”
Aydın, “Bununla birlikte Ergene Havzası’nda son teknolojiye sahip 12 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve 2 tane kollektör hattı inşa ettik ve hepsini hizmete aldık. Bu 12 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinden 6 tanesi, kollektör hatlarından 1 tanesi Tekirdağ’dadır. Bu tesisler Hayrabolu, Malkara, Muratlı, Saray, Çorlu ve Çerkezköy ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri ve Çorlu Kollektör Hattı’dır” dedi.
"Taşkın koruma tesisleriyle halkımızı ve toprağımızı koruduk"
Tekirdağ’da bir başka probleminin de sel ve taşkınlar olduğunu açıklayan Aydın, Bu kapsamda Tekirdağ’da 57 adet taşkın koruma tesisi inşa ederek; 36 meskûn mahal ve 61 bin 730 dekar alanı taşkınlardan koruduklarını, 19 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatları devam ettiğini ifade etti.
