Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, ilçedeki okul müdürleriyle bir araya geldi.

Safranbolu Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan toplantıda konuşan Ürkmezer, Safranbolu'nun eğitim ve öğretim anlamında avantajlı olduğu söyledi.

Eğitim-öğretimde gözde bir ilçe olarak ön planda yer aldıklarını ifade eden Ürkmezer, "Okullarımızın giderilemeyecek bir sorununun olmadığını, rahatlıkla sorunların aşılabileceğini bilmekteyiz. Tabii ki bizler devletimizin verdiği imkanlar, yerel anlamda ödeneklerimiz, ayrıca münferit çabalarımızla okullarımızda eğitim ve öğretim anlamında hiçbir sorunu kronikleştirmedik. İlçemize hatta ülkemize yapacağımız yatırım, sizlerin de çok iyi bildiği gibi öğrencilerimizin eğitimidir. Göreve geldiğimden bu zamana kadar, Z-Kütüphaneler, robotik kodlama sınıfları, sosyal ve sportif faaliyet alanları, dağıtılan 40 binin üzerindeki kitap ve daha bir çok projeyle öğrencilerimize ve okullarımıza yaptığımız yatırımların bir kısmıdır." diye konuştu.

Yatırımlara sahip çıkmaları gerektiğini aktaran Ürkmezer, şunları kaydetti:

"İlçemiz 'Sıfır Atık Projesi'nde pilot ilçe oldu. Bu bizim devletimizin bizlere verdiği imkanları doğru bir şekilde kullandığımızın en büyük göstergesi ve ödülüdür. Okullarımızın çoğuna sıfır atık için konteynerler, geri dönüşüm kumbaraları koyduk. Sıfır atık bilincini öğrencilerimize aşılayacaksınız. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde başarıyı yakalayabilmek için öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninin aktif bir şekilde oluşturulması yapılan ve yapılacak işlerde kalıcılığı sağlar."

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş hazır bulunurken, okul müdürleri okullarıyla ilgili bilgi verdi.

- Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Safranbolu'da program düzenledi.

Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda, hız simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Simülasyon aracında 10 kilometre hızla giden bir aracın çarpma etkisine karşı emniyet kemeri takan sürücünün yara almadan kurtulması gösterilirken, öğrencilere bilgilendirici broşür, şapka ve bazı materyaller dağıtıldı.

Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trafik Haftası dolayısıyla halkı bilinçlendirme faaliyetleri yaptıklarını söyledi.

Amacın, trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Türkiye'de her yıl büyük bir kasa nüfusunda vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Amacımız bunu en aza indirmek. Safranbolu'da yaklaşık üç ay önce 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' çalışması yaptık. Ondada vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Bu da onun devamı niteliğinde." ifadesini kullandı.

Ürkmezer, denetimlerin artarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA