Bilecik'te 'Model BM Fenmun19 Konferansı'

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesince, "Model Birleşmiş Milletlerarası Konferansı" (Model BM Fenmun19) düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, okulun konferans salonunda, savaşların ve göçlerin toplum üzerindeki ekonomi, eğitim, sağlık, sosyopsikolojik, çevre, insan ve organ kaçakçılığı üzerindeki etkileri konularının yer aldığı dili İngilizce olan etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin İngilizceyi akademik, resmi ve diplomatik kullanabilmesi, dünya sorunları karşısında bilinçlenmesi ve sorunlara çözümler üretmeye çalışması gerektiğini söyledi.

Okul Müdürü Fadıl Ağdağ da temasını "Savaş ve Göçler" olarak belirledikleri, gençlerin dünyadaki belli problemlere çözüm bulmaları için konferans düzenlediklerini anlattı.

Ağdağ, öğrencilere İngilizce olarak BM üyesi devletleri temsil etme ve devletlerin fikirlerini savunma fırsatı verip, dünya siyasetinden haberdar etmek istediklerini ifade etti.

Konferansta, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi, Türkiye adına yer aldı. Ertuğrulgazi Lisesi, Afganistan; Bozüyük Fen Lisesi, Bosna Hersek; Hayme Ana Kız Meslek Lisesi, Almanya; Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Norveç; Osmaneli 75. Yıl Anadolu Lisesi, Pakistan; Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Filistin; Söğüt Anadolu Lisesi, İspanya; Özel Sınav Lisesi, İngiltere; Pazaryeri Hilmi Duralioğlu Anadolu Lisesi, ABD; Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi de Venezuela adına konferansa katıldı.

Konferansın sonunda katılımcı ülkeler (okullar) tarafından sonuç bildirgesi imzalandı.

Etkinlik, okullara katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA